Practici mafiote la Babadag! Scânduri cu cuie puse în mijlocul străzii! Măsuri? ZERO!

Practici mafiote la Babadag! Scânduri cu cuie puse în mijlocul străzii! Măsuri? ZERO!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Practici mafiote la Babadag! Scânduri cu cuie puse în mijlocul străzii! Măsuri? ZERO!



Ceea ce vedeţi în imagine este o scândură cu cuie, realizată cu scopul de a distruge cauciucurile maşinilor, pentru a le jefui! Imaginea a fost surprinsă ieri seară, în localitatea tulceană Babadag, localitate în care rromii turci, denumiţi şi horahai, fac legile după bunul plac!

Din păcate, aceste practici importate de la statele cu structuri mafiote puternice şi cu politii corupte, au ajuns să se întâmple şi în judeţul nostru. Anul trecut, semnalam și în municipiu o situaţie similară, dar… cine să audă? Autorii, „au drepturi”!


Revenind la Babadag, din punct de vedere al siguranţei, situaţia pare scăpată de sub control! Forţele de ordine, adică poliţia şi jandarmeria, prezente, totuşi, în stradă, se simt de parcă nici n-ar fi. Din păcate, doar mascaţii şi jandarmii aduşi în număr mare de la Tulcea, mai pot face ordine când „se umflă biscuiţii” în distinşii localnici cu apucături penale permanente și deosebit de violenți.

După ce, aceste specimene, şi-au învăţat copiii să se arunce în fata autoturismelor, pentru a stoarce bani de la conducătorii auto, iată că o altă practică, mult mai periculoasă, a apărut ca „fiță” la Babadag. De ce nimeni dintre cei care ar trebui să vadă aceste lucruri, nu face nimic? De ce sunt lăsați să facă ce vor? De ce? De ce și iar de ce?


Dacă în acest caz, primarul Caraman nu prea are ce face, pentru că forţele poliţiei locale sunt mai mult simbolice acolo, în schimb, prefectura, poliţia şi jandarmeria, pot încerca să rezolve situaţia care, de la o zi la alta, pare că escaladează.

Dacă autorităţile nu se trezesc măcar acum, în al 12-lea ceas, poate…mâine, va fi prea târziu!


Foto: Cătălin Saragea


Articolul Practici mafiote la Babadag! Scânduri cu cuie puse în mijlocul străzii! Măsuri? ZERO! apare prima dată în Tulcea noastra.