Medalii de argint și bronz obținute de șahiștii tulceni la Cupa Greșu

Medalii de argint și bronz obținute de șahiștii tulceni la Cupa Greșu

Credit Photo: Tulcea Noastra

Medalii de argint și bronz obținute de șahiștii tulceni la Cupa Greșu


În perioada 15-18.10.2020, la Greșu a avut loc competiția de șah clasic ”Cupa Greșu” , aflată la ediția a XI-a , competiție organizată de Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani cu respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 .

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian , cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/ mutare / jucător , fiind omologat de F.R. Șah și Federația Internațională de Șah la care au participat sportivi legitimați la cluburile de șah din : București, Galați, Brașov, Craiova , Ploiești, Sinaia, Huși , Brăila , Suceava, Adjud, Botoșani, Iași, Slobozia, Alba Iulia, Vaslui, Bicaz , Râmnicu Vâlcea și Tulcea.

Tulcea a fost reprezentată de Sarighioleanu Sebastian Laurențiu și Voloșincu Irina , sportivi ai Clubului de Șah A.C.S. Logic Delta.

La finalul celor 7 runde de șah clasic la Turneul Open, Laurențiu Sarighioleanu a reușit să obțină medalia de argint cu 5,5 pct, într-un turneu extrem de dificil , învingând pe tabla de șah seniori cu titluri de Candidat de Maestru și Maestru Național.

Irina Voloșincu a participat la turneul dedicat copiilor cu vârsta sub 10 ani , unde la finalul celor 7 runde de joc, a reușit să obțină medalia de argint la categoria de vârstă 8 ani fiind desemnată și cea mai bună jucătoare dintre fetele participante la acest turneu.

În ziua de 16.10.2020 a fost organizat și un turneu open de blitz, omologat F.I.D.E. cu timp de gândire 3 min + 2 sec / mutare / jucător , unde Laurențiu a reușit să obțină medalia de bronz.

Felicitări sportivilor , Laurențiu Sarighioleanu, elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil și Irinei Voloșincu , elevă la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” , pentru rezultatele frumoase obținute la această competiție!

Prin obținerea acestor performanțe sportive, demonstrăm încă o dată, că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii – şahul.

Pentru a face performanță în acest sport este nevoie de multă muncă, pasiune, studiu, disciplină și determinare, însă scopul final este unul nobil și merită tot efortul pentru a fi atins.

Mulțumim Fundatia Judeteana pentru Tineret Tulcea pentru tot sprijinul acordat clubului de șah!


Marius Sarighioleanu


Articolul Medalii de argint și bronz obținute de șahiștii tulceni la Cupa Greșu apare prima dată în Tulcea noastra.