Proiectul “Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”

Proiectul “Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”

Credit Photo: Tulcea Noastra

Proiectul “Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”


Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, în calitate de partener în proiectul “Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, proiect privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, a demarat activitatea de selecție a grupului țintă în perspectiva acordării de servicii sociale pentru victimele violenței domestice, în cadrul unor locuințe protejate.


Se vor furniza servicii integrate pentru persoanele beneficiare din cadrul locuințelor protejate, după caz: cazare temporară gratuită (pe o perioadă de 1 an), susținerea tuturor cheltuielilor necesare traiului independent în locuința protejată, servicii de consiliere psiho-socio-medicală, consiliere juridică, continuarea/reintegrarea în sistemul de educație, furnizarea de măsuri de ocupare, consiliere, formare, reinserție/acompaniere socio-profesională în vederea inserției/reinserției socio-profesionale, măsuri de acompaniament etc., în concordanță cu nevoile specifice ale victimelor violenței domestice.


Depunerea dosarului se realizează până cel tîrziu 08.02.2021, la sediul DIRECȚIEI GENERALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI TULCEA, situat în municipiul TULCEA, STR. Slt. Gavrilov Corneliu, nr. 150.


 Metodologia de selecție precum și anexele acesteia sunt disponibile în formă tipărită la secretariatul DIRECȚIEI GENERALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI TULCEA, sau pot fi descărcate de pe site-ul instituției.


Menționăm că introducerea acestor persoane în programele proiectului se poate face în urma îndeplinirii unor criterii analizate de o comisie cu atribuții în acest sens.


Informații suplimentare la tel.: 0757999949; 0757.999900, orele 800 – 1600.


Cereri sau sesizări în legătură cu cazurile victimelor violenței domestice pot fi transmise la adresa de e-mail: centrusfmaria@dgaspctl.ro


Articolul Proiectul “Venus – Împreună pentru o viață în siguranță” apare prima dată în Tulcea noastra.