Maşini blocate, traficul de tonaj restrictionat. Se închid drumuri! Viscolul va continua până la noapte!

Maşini blocate, traficul de tonaj restrictionat. Se închid drumuri! Viscolul va continua până la noapte!

Credit Photo: Tulcea Noastra

După ce a nins aproape toată noaptea, culmea… de această dată autorităţile nu au mai fost găsite nepregătite! Pe drumurulie naţionale şi pe cele judeţene, aproape pe toate, se circulă în condiţii de iarnă.


Din păcate, configuraţia geografică a judeţului şi predispoziţia la vânturi puternice din lipsa barajelor naturale, a făcut ca în unele zone, zăpadă să pună probleme în trafic.

Prima interdicţie a Centrul de Coordonare a Intervenţiei a fost cea de restricţionare a traficului greu pe DN 22A, maşinile mai mari de 7,5 tone fiind oprite.


Cel mai probabil, în această dimineaţă se vor mai închide şi câteva drumuri judeţene: Stejaru – Ceamurlia de Jos – Vasile Alecsandri, Victoria – Beştepe, Tulcea – Agighiol şi Cataloi – Frecăţei, pe acest ultim drum fiind vizibilitate zero din cauza ninsorii şi a zăpezii viscolite.

Până la noapte, meteorologii anunţă în zona noastră precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului de până la 70 km pe oră, care va viscoli zăpada.


Din aceste considerente, autorităţile fac apel la persoanele care vor să se deplaseze în afară localităţilor cu autoturismele, să nu facă acest lucru decât dacă este absolut necesar, iar maşina să fie pregătită pentru iarnă şi cu plinul făcut.


Deja, în zonele menţionate mai sus, au rămas blocate în trafic sau în şanţuri peste 10 autovehicule.

Cu alte cuvinte, murăturile de la mămica de la ţară şi şpriţul de la tataie, pot aştepta fără probleme, până ce valul de ninsori va trece şi drumurile vor fi practicabile şi sigure!


Articolul Maşini blocate, traficul de tonaj restrictionat. Se închid drumuri! Viscolul va continua până la noapte! apare prima dată în Tulcea noastra.