Prins la volan cu alcoolemie de 1,22 la mie! Schimbaţi legile şi băgaţi nemernicii în puşcării!

Prins la volan cu alcoolemie de 1,22 la mie! Schimbaţi legile şi băgaţi nemernicii în puşcării!

Credit Photo: Tulcea Noastra

În fiecare zi, poliţiştii rutieri depistează în trafic personaje care dovedesc lipsa acută a raţiunii, fiind găsite cu valori mari ale alcoolemiei, în timp ce conduc autovehicule.

De multe ori, aceşti nemernici produc tragedii, omorând oameni nevinovaţi, curmând vieţi înainte de vreme.


Un caz de alcoolemie peste măsură de mare a fost descoperit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în satul Fântâna Mare! Cel aflat la volan, mai mult legumă decât om, avea o concentraţie alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat! Dacă, aşa cum se spune, alcoolul din sânge este dublu ca valoare faţă de alcoolul din aerul respirat, beţivul în cauză ar fi trebuit să aibă circa 2,5 la mie alcoolemia reală, ceea ce ne duce cu gândul la comă alcoolică!


Individul va rămâne SIGUR fără permis şi se va alege cu dosar penal, dar nu cred că va fi condamnat, mai ales dacă nu are şi alte probleme „la coadă”. Va scăpa cel mai probabil cu o suspendare sau o amendă penală, ceea ce nu înseamnă că nu va mai recidiva.


Astfel de personaje, fără raţiune, nu au de ce să mai conducă în vecii-vecilor, nici măcar tricicleta! Legile permisive şi prost făcute, vor produce zilnic morţi pe drumurile publice… şi din cauza acestor nemernici care îşi beau minţile şi omoară oameni, pentru că în loc de creier au alcool!


Am prieteni omorâţi de astfel de specimene! Am prieteni care şi-au pierdut copii, parteneri de viaţă sau părinţi, în accidente produse de astfel de beţivani nenorociţi! Oameni care vor trăi toată viaţa cu gândul că au pierdut pe cineva drag, doar pentru că un individ fără pic de raţiune şi conştiinţă, s-a urcat beat-mort la volan şi a curmat o viaţă! Din punct de vedere strict personal, cred că închisoarea pe viaţă ar fi prea blândă pentru cei care omoară oameni, în timp ce ei conduc pe drumurile ţării, morţi de beţi…


Până când legea se va schimba, să sperăm că poliţia rutieră va fi perzentă la datorie, aşa cum a fost şi în acest caz! Ideea e că ar trebui mai mulţi poliţoşti în stradă! Mult mai mulţi!


Articolul Prins la volan cu alcoolemie de 1,22 la mie! Schimbaţi legile şi băgaţi nemernicii în puşcării! apare prima dată în Tulcea noastra.