(VIEDO) Iniţiativă privind salarizarea angajaţilor din RBDD şi Garda Naţională de Mediu, semnată Lucian Simion

(VIEDO) Iniţiativă privind salarizarea angajaţilor din RBDD şi Garda Naţională de Mediu, semnată Lucian Simion

Credit Photo: Tulcea Noastra

(VIEDO) Iniţiativă privind salarizarea angajaţilor din RBDD şi Garda Naţională de Mediu, semnată Lucian Simion


O nouă inițiativă legislativă semnată de deputalyl PSD de Tulcea, Lucian Simion, a trecut la sfîrșitul săptămânii trecute de Camera Deputaților, primind aviz favorabil. Proiectul de lege se referă la modificarea schemei de salarizare pentru angajații din cadrul Reyerbației Biosferei Delta Dunării și ai Gărzii Naționale de Mediu, printre puținii care au rămas cu salariile la nivelul anului 2009. Iată ce e declarat deputatul Lucian Simion legat de acest demers legislativ:


„Prin aprobarea unei noi iniţiative ale mele în plenul Camerei Deputaţilor am adus o reparaţie şi am eliminat discrepatele nejustificate de salarizare între salariaţii din Administraţia centrală care lucrează în autoritatea de mediu şi angajaţii Rezervaţiei DD care lucrează pentru administrarea Delta Dunării. Diferenţele de până la 35% între nivelele de salarizare nu justifică activitatea specifică pe care o desfăşoară angajaţii RBDD care lucrează într-o instituţie ce nu poate fi confundată cu un serviciu deconcentrat şi care are legitimitate de funcţionare conferită de Legea 82/1993. Tot timpul de la acesta instituţie am cerut performanță şi management superior dar recompensa muncii a lăsat de dorit. Demersurile multiple pe care le-am făcut în perioada cât am fost Guvernator nu au avut rezultatele scontate motiv pentru care am plecat cu problematica nerezolvată în Parlament unde am reluat demersurile . Iată că acum am reuşit să promovez această iniţiativă care restabileşte echitatea în cazul acestor angajaţi tulceni .

O situaţie similară întâlnim şi în cazul Gărzii Naţionale de Mediu aspect pe care l-am rezolvat tot prin acesta iniţiativă pentru că nu este normal şi nici corect să existe diferenţe salariale de până la 30% între comisarii din cadrul Comisariatului General şi cei din Comisariatele judeţene mai ales că cei din urmă efectuează majoritatea controalelor în teritoriu.

Sper că acesta iniţiativă să fie promulgată de Preşedinte şi prin efectele ei să contribuie la creşterea calităţii mangementului în cele două instituţii publice.” – a precizat deputatul tulcean.



 


Articolul (VIEDO) Iniţiativă privind salarizarea angajaţilor din RBDD şi Garda Naţională de Mediu, semnată Lucian Simion apare prima dată în Tulcea noastra.