Rezultate frumoase pentru juniorii tulceni la Campionatul Național pe Echipe – Șah Rapid și Blitz 

 Rezultate frumoase pentru juniorii tulceni la Campionatul Național pe Echipe – Șah Rapid și Blitz 

Credit Photo: Tulcea Noastra

 Rezultate frumoase pentru juniorii tulceni la Campionatul Național pe Echipe – Șah Rapid și Blitz


În perioada 11-12.09.2020 , în comuna Snagov din județul Ilfov, s-a desfășurat Campionatul Național pe Echipe – Șah Rapid și Blitz , organizat de Federația Română de Șah cu sprijinul CS Tinerii Maeștri București & Fundația Astral.

La acest campionat, au participat 25 de echipe masculine și 10 echipe feminine, fiind prezenți peste 150 de jucători de șah, dintre care 14 jucători cu titlul de Mare Maestru (GM), 12 jucători – titlul de Maestru Internațional (IM), 22 jucători – titlul de Maestru FIDE (FM) și 18 jucători cu titlul de Candidat de Maestru(CM).

Majoritatea echipelor participante la această competiție au fost echipe profesioniste care participă an de an în Superligă sau Divizia A și au avut în componență jucători de top ai României, dar și jucători legendari, precum GM Shirov Alexei (Spania) care a fost numărul doi în clasamentul mondial în anul 1994 fiind surclasat de Garry Kasparov.

Pentru prima dată , Tulcea a participat la acest campionat național, cu o echipă masculină, coordonată de Sarighioleanu Marius , care a avut în componență următorii șahiști tulceni : CM Lefterache Daniel – masa 1, CM Marțian Fanase – masa 2, Sarighioleanu Sebastian Laurențiu – masa 3, și Miron Dimitrie – masa 4.

ACS Logic Delta a participat la acest puternic campionat din dorința de a le oferi juniorilor tulceni posibilitatea de a se confrunta cu jucători profesioniști de șah la cel mai înalt nivel competițional.

Echipa Acs Logic Delta a reușit la finalul celor 9 runde de joc, să ocupe un onorant loc 20 în clasamentul general cu 8 puncte (3 V, 0 = , 5 Î) obiectivul fiind atins, fiindcă rezultatele celor doi juniori au fost peste așteptări.

Juniorii tulceni, Laurențiu și Dimitrie , au reușit să încheie competiția cu rezultate frumoase, deoarece în cele 8 partide jucate, au avut doar câte două înfrângeri, ei învingând jucători profesioniști cu titluri de Maestru FIDE și Candidat de Maestru.

Evoluția juniorilor noștri ne dă mari speranțe pentru viitorul șahului tulcean. Felicitări copii!



Marius Sarighioleanu



Articolul  Rezultate frumoase pentru juniorii tulceni la Campionatul Național pe Echipe – Șah Rapid și Blitz  apare prima dată în Tulcea noastra.