Anul şcolar a început cu stângul! (VIDEO)

Anul şcolar a început cu stângul! (VIDEO)

Credit Photo: Tulcea Noastra

Anul şcolar a început cu stângul!


Cel puţin pentru prichindeii de la grupa zero, acest an a început prost. Fiind primul contact al copilaşilor cu şcoala, cred că pentru cea mai mare parte dintre ei, prima zi de şcoală nu va fi o amintire atât de plăcută, aşa cum ar fi trebuit să fie.

Ca exemplu, am luat Școala Generală nr. 8, dar …doar ca simplu exemplu, aflându-mă în zona pentru a-mi duce copilul la şcoală. Mai mult ca sigur, absolut toate şcolile din România, au trecut prin acelaşi scenariu… Unul care arată, din nou, că responsabilii au pierdut controlul, iar celebrii deja guvernanţi, prin ministra „pepsiglas” au aruncat toată răspunderea în cârcă primăriilor şi a directorilor de şcoli! Jenant…

După ce ne-am strecurat printr-o mare ce părinţii şi copii, am reuşit să „eliberez” copilul în curtea şcolii. Părinţii nu aveau voie înăuntru, pentru că…nu-i aşa…trebuie păstrată distanţarea fizică! Priviţi ce era pe trotuar!!!

Copilaşii de grupă zero, la primul lor contact cu şcoala, îşi priveau părinţii, nedumeriţi, aşteptând ca cineva să facă ceva. Totuși, erau ținuți pe trotuarul din fața școlii, aglomerând inutil zona. Prevenire și combatere la înalte standarde…

Câţiva părinţi ne-au reclamat că nu i-a băgat nimeni în seamă, iar ei nu lăsa copiii singuri în curtea şcolii. Efectiv, nu știau ce să facă… Am încercat să luăm legătura cu conduderea, dar paznicii nu ne-au permis accesul în şcoală. Faza cu distanţarea…am mai spus-o. Lasă că merge și așa! Nu?

Ştim că orice am comenta, e degeaba! Nişte decizii luate prost la nivel de vârf, se vor aplica şi mai prost la periferii. Încă o dată, statul, sistemul, ne arată cât de nepregătiţi şi neputincioşi sunt! Singura speranţă a noastră, a părinţilor, rămâne doar cadrul didactic! Să ne rugăm să fie sănătoşi, calmi şi răbdători şi să aibă grijă de copiii noştri! Cu guvernanţii…ne-am lămurit!



Articolul Anul şcolar a început cu stângul! (VIDEO) apare prima dată în Tulcea noastra.