(VIDEO)A fost promulgată legea deputatului Lucian Simion pentru muncitorii transfrontalieri

(VIDEO)A fost promulgată legea deputatului Lucian Simion pentru muncitorii transfrontalieri

Credit Photo: Tulcea Noastra

A fost promulgată legea deputatului Lucian Simion pentru muncitorii transfrontalieri


În cursul zilei de ieri, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat încă o lege iniţiată şi lucrată de deputatul tulcean Lucian Simion, lege care vine în completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România şi a Ordonanței Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Această lege are scopul de a debirocratiza procesul de angajare a cetățenilor statelor non-UE vecine țării noastre. „În fapt, vorbim de eliminarea obligației de a obține avizul de încadrare în muncă pe teritoriul României, pentru cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia, încadrați cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pentru o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.” precizează deputatul PSD de Tulcea.

Scopul principal al acestor excepţii este acela de a reduce timpul de așteptare privind accesul pe teritoriul României, obținerea avizului de încadrare în muncă de durând în realitate câteva luni, aspect de natură a descuraja angajatorii români și a afecta în mod semnificativ productivitatea acestora. În acest sens, aceste facilitaţi create pentru cetăţenii moldoveni , ucraineni şi sârbi apartanand ţărilor vecine non-ue crează un avantaj competitiv pentru firmele romaneşti care înregistrează o lipsă acută a forţei de muncă.



Articolul (VIDEO)A fost promulgată legea deputatului Lucian Simion pentru muncitorii transfrontalieri apare prima dată în Tulcea noastra.