Școală gratuită… pe banii părinţilor

Școală gratuită… pe banii părinţilor

Credit Photo: Tulcea Noastra

Școală gratuită… pe banii părinţilor


În câteva zile începe şcoala Poate este anul în care părinţii îşi trimit copii la şcoală sau grădiniţă, având în suflet temerea că siguranţa acestora nu este tocmai… aşa cum ar trebui să fie în mod normal. Lipsa de coerență a autorităţilor din domeniu, declaraţiile haotice şi măsurile luate pe genunchi, dovedesc şi de acesta dată că sistemul de educaţie este unul aproape de colaps, aşa cum se întâmplă de 30 de ani, an de an…din ce în ce mai prost, mai greşit.

Pe lângă spaima coronavirusului, părinţii mai au o problemă! Mare! Într-o ţară în care învăţământul este GRATUIT, sute de lei vor părăsi bugetul fiecărei familii, pentru ca cel mic să beneficieze la şcoală de elementara hârtie igienică, săpun, şerveţele, apă şi alte diverse consumabile, ca să nu mai vorbim de manuale alternative şi caiete speciale. A…. să nu uităm fondul clasei… o altă sumă importantă, anuală, care urcă în unele cazuri la sute de lei, pentru diverse cumpărături pe care comitetele de părinţi trebuie să le suporte prin sponsorizări forţate, pentru că şcoala, inspectoratul, primăria, ministerul sau… papa de la Roma …nu are buget.

Umilinţa fiecărui an se apropie cu paşi repezi, iar banii vor fi trecuţi repede pe lista de pierderi, pentru că, nu-i aşa, învăţământul în România este GRATUIT!


Articolul Școală gratuită… pe banii părinţilor apare prima dată în Tulcea noastra.