Un copil s-a înecat la Iacobdeal. Scafandrii ISU încă îl caută

Un copil s-a înecat la Iacobdeal. Scafandrii ISU încă îl caută

Credit Photo: Tulcea Noastra

Un copil s-a înecat la Iacobdeal. Scafandrii ISU încă îl caută


Azi în jurul orei 13, un tânăr de 16 ani s-a înecat în lacul Iacobdeal, aproape de Turcoaia. Băiatul era din Galaţi şi venise la scăldat cu prietenii. Acesta a sărit în apă şi nu a mai ieşit, motiv penru care au fost solicitaţi salvatorii ISU.

Chiar şi acum, trei scafandri şi un echipaj cu o ambarcaţiune încă îl caută pe cel dispărut.


„Salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați, printr-un apel la 112, să intervină în această după-amiză întrucât în lacul Iacobdeal, din apropierea localității Turcoaia, o persoană este posibil dispărută.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de primă comandă și intervenție, o barcă RIB și un echipaj din cadrul SAJ.

În cadrul operațiunilor de căutare, forțele de intervenție au fost suplimentate, cu 1 scafandru de la Detașamentul de Pompieri Tulcea și 2 scafandri de la ISU „ Dunărea “ al județului Brăila.” – transmite ISU Tulcea.


Situat în apropierea localități Turcoaia, județul Tulcea, lacul Iacobdeal, un lac antropic, s-a format într-o veche carieră de granit exploatată în urmă cu zeci de ani. Dinamitarea uneia dintre galerii, a facut ca apa din pânza freatică să inunde locul și astfel s-a creat lacul. Oamenii locului îl denumesc „La fântâna” și spun că nu ar avea mai mult de 20 de m în adâncime și că acoperă zeci de utilaje rămase în urmă, după exploatarea carierei – conform siteului cunoastelumea.ro.


UPDATE – ora 20.30


Odată cu lăsarea întunericului misiunea de căutare a tânărului de 16 ani posibil dispărut în apele lacului a fost sistată și se va relua mâine dimineață.


Articolul Un copil s-a înecat la Iacobdeal. Scafandrii ISU încă îl caută apare prima dată în Tulcea noastra.