Plin de cerșetori pe faleză. Poliția locală… nu-i!

Plin de cerșetori pe faleză. Poliția locală… nu-i!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Plin de cerșetori pe faleză. Poliția locală… nu-i!


În cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Tulcea funcţionează în jur de 100 de poliţişti locali, conform legii specifice, care nu dă voie să fie angajaţi mai mulţi poliţişti locali, deoarece municipiul Tulcea nu depăşeşte 100 de mii de locuitori.

Din păcate, poliţiştii locali din Tulcea nu prea sunt vizibili în oraş, decât foarte rar, din cauza organizării deficitare a celor care au condus şi încă conduc, de ani buni, această instituţie!

Este jenant şi totodată deranjant, atât pentru mine, cât şi pentru majoritatea tulcenilor, să nu vedem un poliţist local pe faleză, când se ştie la toate nivelurile din poliţia locală şi Primăria Tulcea, că există zeci, poate sute de copii-cerșetori, etnici rromi, români sau turci, trimişi la cerşit în toate zonele centrale ale municipiului, mai ales unde există o terasă sau un loc public de relaxare.

Oare cui se subordonează Direcţia de Poliţie Locală? Conform împărţirii de acum patru ani, împărţire făcută de primarul Hogea, „locala” îi este subordonată viceprimarului Petre Marinescu! Ce are de spus domnul viceprimar Marinescu despre această poză? Aşteptăm un răspuns oficial din partea domniei sale, chiar dacă își supără prietenul primar încă în funcție! Asta, doar dacă o mai apuca, deoarece este în concediu şi… când se va întoarce, cel mai probabil va fi alt primar şi alt consiliu local…

În speranţa că viitorul primar şi noul legislativ vor fi aplecați mai mult asupra acestui fenomen. vizibil dar neglijat total, nu ne rămâne decât să sperăm că şi Tulcea va deveni în curând un oraş care să îşi întâmpine cu drag turiştii pe faleză, nu să îi gonească, aşa cum se întâmplă acum!


Foto: Cristian Dogaru


Articolul Plin de cerșetori pe faleză. Poliția locală… nu-i! apare prima dată în Tulcea noastra.