Alimentările cu apă la Ceatalchioi şi Crişan, atacate de Iohannis la CCR

Alimentările cu apă la Ceatalchioi şi Crişan, atacate de Iohannis la CCR

Credit Photo: Tulcea Noastra

Klaus Iohannis apare din nou în fața Curții Constituționale a României. Președintele a transmis astăzi o sesizare cu privire la neconstituționalitatea Legii din domeniul transferului unor imobile.


Este vorba despre legea care se referă trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale „Apele Române” – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral în domeniul public al comunelor Ceatalchioi și Crișan, județul Tulcea. Acest transfer era necesar pentru ca la Ceatalchioi și Crișan să poată fi continuate investițiile pe alimentări cu apă, sisteme de canalizare și stații de epurare.


Președintele Klaus Iohannis consideră însă că un astfel de transfer se face de Guvern, nu de Parlament, organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Prin acest demers președintele se opune practic acestor investiții din Deltă. Prin această acțiune iresponsabilă Iohannis calcă în picioare interesul comunităților din Deltă, interesul cetățenilor simpli din Rezervație.


Reacția președintelui nu are un fundament rațional ci este doar un reflex politic fiind vorba de o lege făcută de PSD. Astfel, atenționat de activul liberal de Tulcea, că este vorba de o inițiativă a „pe se de”  ului,  Iohannis a îndeplinit mecanic o sarcină de partid demonstrând prin asta că printre românii lui nu se regăsesc și oamenii din Deltă.


„ Prin această acțiune președintele Iohannis și PNL ne arată cât de mult le pasă de comunitățile din Deltă. În opinia mea este un gest iresponsabil pentru că nu poți bloca investiții într-o comunitate doar dintr-o măruntă cauză politică. Amintesc faptul că o lege similara a fost adoptată anul trecut pentru infrastructura de apă de la Maliuc. Ce argumente să mai aduci în plus? Cetăţenii din Cetalchioi şi Crişan, toţi tulcenii trebuie să ştie cum înţeleg Iohannis şi PNL să le reprezinte interesele”, ne-a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.


Cele două legi care se referă la trecerea unor bunuri imobile din domeniul public al statului și din administrarea Administrației Naționale „Apele Române” – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral în domeniul public al comunelor Maliuc Ceatalchioi și Crișan îl au ca autor pe deputatul PSD de Tulcea, Lucian Simion.


 


Articolul Alimentările cu apă la Ceatalchioi şi Crişan, atacate de Iohannis la CCR apare prima dată în Tulcea noastra.