Cel care i-a omorat pe Adrian Cicârâc și Moraru Dragoș a primit doar 3 ani si 10 luni de inchisoare

Cel care i-a omorat pe Adrian Cicârâc și Moraru Dragoș a primit doar 3 ani si 10 luni de inchisoare

Credit Photo: Tulcea Noastra

Cel care i-a omorat pe Adrian Cicârâc și Moraru Dragoș a primit doar 3 ani si 10 luni de inchisoare


– O pedeapsă mică pentru o tragedie atât de mare!

– Dupa trei ani acesta poate fi eliberat si va conduce din nou!


Duminică, 20 ianuarie 2019, ziua în care două familii au pierdut totul! Ziua în care doi tineri erau omorâţi de un inconştient beat aflat la volanul unui bolid! Un constănţean iresponsabil, care, beat fiind, a condus pe contrasens și a ucis doi copii nevinovați, pe Adrian Cicârâc și Moraru Dragoș , lăsându-l schilod pe un al treilea.

Azi, după un an şi jumătate de la tragedie, criminalul a primit o pedeapsă modică de trei ani și 10 luni cu executare, pentru nu mai puțin de trei infracțiuni:

1. pentru uciderea din culpă prevăzută de art. 192 alin. 2 și 3 cod penal a fost pedepsit doar cu 3 ani, în condițiile în care pedeapsa se situa între 2 și 7 ani, judecătorul fondului a stabilit o pedeapsă orientată spre minim și nu spre maxim, o pedeasă prea blândă față de circumstanțele producerii accidentului.

2. pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 196 alin.2 și 3 din codul penal, a fost pedepsit cu doar 1 an și 6 luni pentru faptul că a lăsat un major de 18 ani fără un organ vital, în condițiile în care pedeapsa era de la 6 luni la 3 ani. Nici aici nu s-a stabilit pedeapsa spre maximul special ci spre minimul special.

3. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la o pedeapsă de DOAR 1 an, în condițiile în care art.336 alin.1 cod penal, prevede o pedeapsă care se situa între 1 an și 5 ani iar inculpatul a avut o alcoolemie de 1,48 la mie alcool în sânge.


Soluţia instanţei


Pe scurt, soluția instanței, DOAR CU PRIVIRE LA PEDEAPSĂ APLICATĂ ȘI REGIMUL DE EXECUTARE, are următorul conținut:”

”În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 cod procedură penală şi a art. 192 alin. 2 şi 3 cod penal, condamnă pe inculpatul V.A.-A. la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 cod procedură penală şi a art. 196 alin. 2 şi 3 cod penal, condamnă pe inculpatul V.A.-A. la 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 cod procedură penală şi a art. 336 alin. 1 cod penal, condamnă pe inculpatul V.A.-A., la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 38 alin. 1 şi a art. 39 alin. 1 lit. b cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite, respectiv un spor de 10 luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 10 luni închisoare. Pedeapsa astfel stabilită se va executa în regim de detenţie, conform art. 60 cod penal. În baza art. 72 cod penal, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi a arestului preventiv de la data de 20.01.2019 la data de 19.02.2019, inclusiv.”


Părinţii celor doi tineri omorâţi de acest personaj au depus contestaţie. În rest… nu mai e nimic de spus…


Articolul Cel care i-a omorat pe Adrian Cicârâc și Moraru Dragoș a primit doar 3 ani si 10 luni de inchisoare apare prima dată în Tulcea noastra.