Explozia unui tub de oxigen i-a smuls piciorul unui angajat ISU Tulcea. Omul a fost dus cu elicopterul la spitalul Floreasca şi a fost salvat de medici

Explozia unui tub de oxigen i-a smuls piciorul unui angajat ISU Tulcea. Omul a fost dus cu elicopterul la spitalul Floreasca şi a fost salvat de medici

Credit Photo: Tulcea Noastra

Explozia unui tub de oxigen i-a smuls piciorul unui angajat ISU Tulcea


Pentru un salariat civil din cardul Inspectoratui Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, ziua de joi a însemnat o adevărată cumpănă în viaţă! În timp ce se afla în timpul programului, în incinta unităţii, bărbatul de 42 de ani a manevrat un tub cu aer comprimat, cunoscut generic şi sub denumirea de tub de oxigen.

Din cauze necunoscute până în momentul de faţă, în timpul manipulării, tubul aflat sub presiune foarte mare a explodat şi l-a prins în raza suflului pe bărbat. Un picior aproape că i-a fost secţionat, iar la celalat picior şi la o mână, omul a suferit multiple fracturi, rupturi musculare şi alte traume severe.

Colegii săi au intervenit rapid, medicii tulceni l-au stabilizat şi au dispus trimiterea urgentă a bărbatului rănit, cu elicopterul, la spitalul Floreasca din capitală.

Surse din interiorul instituţiei ne-au confirmat accidentul. Fiind o instituţie militară, evenimentul este cercetat de către specialişti din cadrul IGSU, care deja a început ancheta legată de nefericita întâmplare.

Joi seara, bărbatul trecuse cu bine de prima operaţie şi, conform unor surse medicale, teoretic, nu mai exista riscul ca viaţa să să îi fie pusă în pericol. Cu alte cuvinte, medicii au făcut tot ce au putut, profesional vorbind şi totul depinde acum de reacţiile organismului bărbatului rănit. Cel mai probabil, până la recuperarea totală, vor mai fi necesare şi alte intervenţii. Vom reveni.


Articolul Explozia unui tub de oxigen i-a smuls piciorul unui angajat ISU Tulcea. Omul a fost dus cu elicopterul la spitalul Floreasca şi a fost salvat de medici apare prima dată în Tulcea noastra.