ȘAH – Bravo Sofia! Ne-ai făcut să fim mândri de tine!

ȘAH – Bravo Sofia! Ne-ai făcut să fim mândri de tine!

Credit Photo: Tulcea Noastra

ȘAH – Bravo Sofia! Ne-ai făcut să fim mândri de tine!


În ziua de sâmbătă, 11 iulie , echipa României de juniori a întâlnit reprezentativa similară a SUA într-un meci pe echipe , care s-a jucat online pe platforma playchess.com .

După rezultatele foarte bune obținute de Sofia în meciurile cu : Polonia, Grecia și Republica Moldova, sportiva clubului ACS Logic Delta a fost convocată din nou de Federația Română de Șah să reprezinte România în confruntarea cu reprezentativa SUA.

După cele două runde de joc, România a obținut un rezultat de egalitate cu SUA 1-1 ( 17-13, 10,5- 19,5), iar sportiva tulceancă , Sofia Borisov a reușit să obțină două remize în partida jucată cu una dintre cele mai valoroase șahiste ale SUA, candidat de maestru Rajaram Anika.

WCM Rajaram Anika a reprezentat SUA la Campionatul Mondial din Georgia în anul 2016, unde a ocupat locul 10 la categoria ei de vârstă , iar la Festivalul Panamerican din Ecuador a ocupat locul 4.

Toate aceste rezultate obținute de Sofia pentru România, ne face să ne simțim mândri că, Tulcea are o șahistă de mare valoare.

Felicitări Sofia pentru rezultatele frumoase obținute până în prezent!

Marius S.


Articolul ȘAH – Bravo Sofia! Ne-ai făcut să fim mândri de tine! apare prima dată în Tulcea noastra.