Ştefan – micul pilot tulcean

Ştefan – micul pilot tulcean

Credit Photo: Tulcea Noastra

Ştefan – micul pilot tulcean


Există în lume câteva sporturi costisitoare, care… dacă le îmbini cu talentul, pot duce la reuşite majore şi la câştiguri frumuşele, dar până acolo, trebuie multă muncă şi…multă cheltuială. Unele dintre sporturile care necesită investiţii sunt sporturile cu maşini. Se începe de la banalul kart, deloc ieftin… şi se poate ajunge la raliuri sau Formula 1. Drumul e greu, cheltuielile sunt mari, dar…nu e imposibil.

Chiar dacă pare greu de crezut, la Tulcea, avem un tânăr aspirant la titlul de vedetă pe patru roţi. Se numeşte Ştefan, este elev şi … are înclinaţii spre aceste sporturi. Pe lângă talent, are şi un tată care îl sprijină şi face tot posibilul să îi ofere copilului toate condiţiile pentru a practica acest sport.

„Prima lecţie de pilotaj a fost la Varna, pur şi simplu dintr-o prostie, apoi am mers la cursuri de pilotaj la Bacău, unde instructorul a avut doar vorbe de laudă la adresa lui Ştefan. Văzând calităţile spuse de instructor am început să căutăm pe altcineva care să ne spună cât de bun este Ştefan. Am găsit la Braşov un instructor şi un mecanic care au început să lucreze cu Ştefan. În două zile de antrenamente şi teste pe circuit, cei doi (instructor, mecanic) au spus că acest copil este mult peste ce cere Federaţia Romană de Karting… şi ar trebui băgat la categoria superioară de junior. Noi am rămas cu picioarele pe pământ şi a spus că întâi trebuie să îl vedem mai bine la categoria sa de mini. În weekendul ce a trecut s-au făcut antrenamente la Prejmer (pe ploaie) şi la Târgu Secuiesc, pe uscat, unde, acest copil a avut o evoluţie fulminantă, depăşind aşteptările mecanicilor şi ale telemetriştilor. Acest copil merită multă atenţie. Are pontential şi îl evidenţiază prin cele cerute de către mecanic şi telemetrist.” ne-a declarat tatăl tânărului pilot într-o discuţie telefonică.

Ne dorim din suflet ca Ştefan să meargă mai departe şi să ducă numele oraşului Tulcea cât mai sus şi cât mai departe pe scara succesului. Pentru acest an, Ştefan are programante mai multe competiţii. Cu siguranţă, vom mai auzi de el…


Articolul Ştefan – micul pilot tulcean apare prima dată în Tulcea noastra.