Grevă de o oră la terasele din Tulcea. E primul semnal!

Grevă de o oră la terasele din Tulcea. E primul semnal!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Grevă de o oră la terasele din Tulcea. E primul semnal!


În această seară, între orele 17.00 şi 18.00, administratorii şi angajaţii a zece terase din municipiu au oprit lucrul şi au făcut…grevă! Adică nu au mai servit niciun client!

Această măsură de conjunctură a fost adoptată ad-hoc, după ce mai mulţi angajaţi au venit cu propunerea de a trage în acest fel un semnal de alarmă pentru guvernanţii care încă menţin măsura cel puţin ciudată că restaurantele să rămână închise.

La majoritatea administratorilor din HORECA, participanţi la protestul inedit, veniturile au ajuns să fie cu 50-70% mai mici decât perioada similară a anului trecut, iar unii dintre ei abia îşi mai pot platii dările la stat şi salariile angajaţilor.

De cealaltă parte, personalul a fost redus şi cei care au rămas să muncească la terasă, stau cu teama zilei de mâine, că locaţia se poate închide şi nu vor mai avea ce duce acasă, la copii.

Deocamdată, măsura refuzului de a servi clienţii timp de o oră a fost doar un prim semnal de alarmă, dar…majoritatea celor implicaţi în acest angrenaj ne-au spus că vor închide pe perioade din ce în ce mai lungi şi chiar vor ieşi în stradă, la proteste.

Dacă pentru cei care guvernează, acest protest li se pare o glumă… e treaba lor! Să nu spună că nu le-am atras atenţia! Cu furia mulţimii nu e de glumit!


Mai multe fotografii de la eveniment puteți urmări pe pagina oficială de facebook a ziarului nostru, https://www.facebook.com/tulceanoastra/, sau pe grupurile Tulcea Noastră.


Articolul Grevă de o oră la terasele din Tulcea. E primul semnal! apare prima dată în Tulcea noastra.