Lecţie de viaţă… Atunci când oamenii nu uită că sunt… oameni! RESPECT Radu Chiţu!!!

Lecţie de viaţă… Atunci când oamenii nu uită că sunt… oameni! RESPECT Radu Chiţu!!!

Credit Photo: Tulcea Noastra

Lecţie de viaţă… Atunci când oamenii nu uită că sunt… oameni! RESPECT Radu Chiţu!!!


Ploile de ieri au lovit destul de serios câteva localităţi din judeţ, provocând stricăciuni în multe gospodării. Un astfel de eveniment s-a petrecut şi la Revărsarea, lângă Isaccea, unde, apele au intrat în casele oamenilor şi au distrus în câteva minute agoniseala de o viaţă.

Cel mai mare necaz l-a păţit tanti Vali, o femeie care locuieşte singură într-o casă din chirpic,  pe o stradă aflată la doar câţiva  metri de drumul european. Puhoaiele au intrat direct în curtea şi casa femeii, deoarece rigolele de deversare din câmp au fost astupate de către agricultori, pentru că… aşa au avut ei chef.

Apa a năvălit în casă şi în câteva minute, totul era distrus. Nivelul apei a ajuns la 60-70 de cm, iar femeia abia a putut să se salveze.

Chiar dacă la evenimentul cu pricina trebuia să intervină altcineva, în mod oficial şi autorizat, salvarea a venit tot de la oamenii de rând. Un vecin al femeii, Radu Chiţu, alarmat de către o nepoată a doamnei, a fost chemat să vină să ajute într-un fel. Totul era ca într-un film de groază. Covoarele pluteau, mobila şi aparatura era distrusă, iar tavanele se prăbuşiseră parţial.

Fără să stea prea mult pe gânduri, omul cu suflet mare, Radu Chiţu, s-a mobilizat, a adus mături, lopeţi, găleţi şi, alături de câteva rude ale femeii, timp de câteva ore, au muncit pe brânci şi au scos apă şi noroaiele din casă şi din curte!

Prima parte s-a rezolvat, datorită intervenţiei acestui om de mare caracter. Rămâne de văzut acum cine se va implica să îi repare femeii tavanele prăbuşite şi să îi consolideze casa din chirpici. Despre aparatura şi mobila distrusă… greu de crezut că se va mai putea ceva recupera.

Am scris acest material tocmai pentru a arăta că încă mai există oameni care sar să îşi ajute semenii aflaţi la mare necaz! Nu pot decât să îl felicit pe Radu pentru acest gest umanitar şi să încerc să trag un semnal de alarmă, oamenilor cu dare de mână, pentru a încerca să o ajutăm pe tanti Vali, o femeie speriată şi cu moralul la pământ, care a pierdut agoniseala de o viaţă în câteva minute. Radu ne-a dat un prim exemplu… Oricine doreşte să se implice, este rugat să ne contacteze…


Articolul Lecţie de viaţă… Atunci când oamenii nu uită că sunt… oameni! RESPECT Radu Chiţu!!! apare prima dată în Tulcea noastra.