De miercuri se închid toate şcolile!

De miercuri se închid toate şcolile!

Credit Photo: Tulcea Noastra


De miercuri se închid toate şcolile!


Toate școlile din România vor fi închise începând de miercuri 11 martie şi până inclusiv pe data de 22 martie, a anunţat premierul Ludovic Orban în aceast seară.

Măsura se va aplica tuturor instituţiilor de învăţământ de stat sau privat, indiferent de forma de învăţământ practicată. Pe scurt, de la grădiniţă şi până la facultate, se închide tot, adică grădiniţe, învăţământ primar, gimnazial, profesional, liceal şi postliceal.

Această măsură a fost adoptată pentru a evita îmbolnăvirile cu virusul COVID-19. La această oră, în România sunt înregistrate oficial 17 cazuri de coronavirus, transmite grupul de Comunicare Strategică. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.


Pe lângă această măsură, Guvernul a dispus suspendarea curselor aeriene înspre şi dinspre Italia, dar şi restricţionarea traficului rutier şi feroviar dinspre Italia către România, până la data de 31 martie.



Articolul De miercuri se închid toate şcolile! apare prima dată în Tulcea noastra.