Cine supraveghează preţurile…explodate? Autorităţile când se trezesc?

Cine supraveghează preţurile…explodate? Autorităţile când se trezesc?

Credit Photo: Tulcea Noastra


Cine supraveghează preţurile…explodate? Autorităţile când se trezesc?


De când cu psihoza coronavirus, în pieţele din toată ţara…şi nu numai în pieţe, inclusiv la Tulcea, preţurile au explodat, la propriu. Legumele, fructele, dar şi mărfurile de consum de bază, au crescut ca valoare…total nejustificat. Din păcate, există şi comercianţi care speculează pseudo-criza artificială şi îşi umplu buzunarele cu banii tulcenilor creduli, care trăiesc cu zvonuri, dispuşi să cumpere tot ceea ce e de mâncare, indiferent de cât costă…

Iată ce întreabă un cititor al ziarului, pe bună dreptate : “Bună ziua, ce se întâmplă cu prețurile la legume din piețe? S-au dublat în ultimile zile…, chiar nimeni nu poate lua nici o măsură? Poliția locală a zis că nu se baga , primăria a zis că nu e treaba lor, atunci de ce naibii tot zic ăștia la TV că toți cei ce profită de pandemie și măresc prețurile sunt pasibili de dosare penale?”

Cu toate că autorităţile centrale iau măsuri peste măsuri, în teritoriu, adică în oraşele de provincie, aşa cum suntem şi noi, nimeni nu ia nici o măsură! Aruncă pisica de la unul la altul…şi nu îi doare capul! Este ruşinos domnilor…şi umilitor pentru cea mai mare parte a populaţiei, care abia îşi duce traiul de la o lună la alta!

Aşteptam ca autorităţile competente să termine cu “şedinţomania” şi să îşi mai arunce ochii şi la populaţia normală, cea de rând, cei care au banii drămuiţi de la o lună la cealaltă…Ştim că e greu să deranjezi “rechinii” din pieţe sau de la magazine care au proprietari “cu nume”! Totuşi…în situaţia în care ne aflăm, numită generic “stare de urgenţă”, autorităţile pot face MULT mai mult! Important e să se vrea!

Facem apel la toţi cititorii care înregistrează astfel de mizerii, să ni le semnaleze şi să ne trimită exact locaţiile unde “patronii” nesimţit vor să se căpătuiască prin astfel de tertipuri mizerabile. Dacă reclamaţia vine însoţită şi de o poză…şi mai bine! Să îi facem cunoscuţi lumii întregi pe aceşti hrăpareţi! Dacă autorităţile nu sunt în stare să ia măsuri, să le arătăm noi, oamenii de rând, că treaba nu e aşa cum vor unii…!


Articolul Cine supraveghează preţurile…explodate? Autorităţile când se trezesc? apare prima dată în Tulcea noastra.