Tulcenii duşi de nas încă nu ştiu ce candidaţi vor vota

Tulcenii duşi de nas încă nu ştiu ce candidaţi vor vota

Credit Photo: Tulcea Noastra


Tulcenii duşi de nas încă nu ştiu ce candidaţi vor vota


Este ultima zi a lunii februarie şi tulcenii încă nu ştiu cu cine vor vota la alegerile locale din vară. Veţi spune că mai e timp, că …ce atâta grabă… şi veţi avea dreptate! Numai că… Absolut toate partidele cu reprezentanţă locală, au promis într-o formă sau alta, că până la finele lunii februarie, îşi vor scoate public candidaţii, cel puţin la Primăria Tulcea şi Consiliul Judeţean. Uite că n-au făcut-o!


Primii şi singurii care au ieşti public cu prezentarea candidaţilor sunt cei de la PSD. Pentru ei, lucrurile sunt clare de câteva luni. Vor merge la primărie cu Andaluzia Luca şi la Consiliul Judeţean cu Horia Teodorescu! Punct.


La următorul partid ca mărime, adică la PNL, situaţia e la fel de incertă ca şi anul trecut. Nimeni nu ştie nimic, nimeni nu spune nimic, toată lumea e într-un total vid de informaţie. Pe scurt, nu au candidaţi desemnaţi pentru nimic! Doar scenarii, variante, discuţii degeaba şi conturi false de comentat şi de contracarat pe facebook pe oricine zice ceva de rău despre orice e galben… Scenariul de acum patru ani se repetă, doar că actorii de atunci au fost înlocuiţi ci nişte figuranţi teribil de slabi şi foarte prost pregătiţi!


La alianţa USR Plus, treaba e gata doar pe jumătate. USR-ul l-a delegat pe Valentin Bodur să intre în cursa pentru primărie. Pentru CJ încă nu au desemnat pe nimeni. Ideea e că vor merge cu candidaţi comuni, giraţi de alianţă. Adică Plusul va trebui să dea acceptul pentru Bodur şi…să aleagă de comun acord şi un candidat pentru judeţ. Nici ei nu au nimic clar!


Urmează Hogea. Un tip deştept politic, aproape un jucător. Curtat cu pupături de ghiul de către partidele de dreapta, Hogea le-a dat flit la toţi şi încă nu vrea să spună dacă va mai candida! Se joacă cu ei şi merge pe placa cu”orfanul politic”, ţinându-i pe toţi în şah. Are şi de ce! Am stat de câteva ori de vorbă despre candidatura sa şi…a fost la fel de misterios. “Nu ştiu. Să vedem!”, deci…nimic clar… Personal, cred că va candida…


Pro România este în silentio stampa. Nu zice nimic, nu face nimic, nu iese cu nimic nou! Concluzie… nu au candidaţi lansaţi public. Sunt în plin proces de reorganizare. Poate…după?


ALDE şi PMP, partide situate pe la 2-3%, încearcă să se facă vizibili, cât de cât, pentru a mai încerca o ultimă zvâcnire electorală. Dacă ALDE mai ştie de respect, invitând presa să mai înghită câte o ştire sau o informaţie, la PMP… treaba cu deontologia a fost pierdută de don’ Tarhon, acesta “iubind” doar o mică părticică a presei. Şi aceste două foste partide, rămase fără oameni şi în pană de candidaţi, nu au ieşit oficial cu nici un candidat pentru primărie sau CJ. Oricum, nici nu ar conta prea mult. Atât Băsescu, cât şi Tăriceanu, vor dispărea în curând de pe scena politică şi, o dată cu ei…şi cele două partide.


În general, vedem o clasă politică intrată în criză de oameni şi de programe viabile. Doar gargară ieftină, atacuri mârşave la oponenţi politici şi laudă cât cuprinde! Din punct de vedere personal, tulcenii sunt din ce în ce mai scârbiţi de promisiuni degeaba, de scene de empatie forţată, de scenarii proaste şi de poveşti fabricate pe genunchi! Tulcenii nu mai înghit mizerii, din nici o parte a deontologiei politice… şi asta e mare lucru!

Despre consiliul local şi judeţean, actual şi…viitor, încă nu vorbim prea multe! Dacă la ce avem acum, “judeţenii” au mai mişcat ceva în cei aproape patru ani, la Consiliul Local e JALE MARE! În curând, vom reveni cu un material amplu despre “munca” şi “activitatea” consilierilor locali…din toate partidele! Doar zgomot şi praf în jur… Perdanţi? Tulcenii…


Revenind la candidaţii pentru primărie şi CJ, pe care partidele politice încă nu i-au nominalizat public…nu prea mai avem ce comenta. Doar le transmitem politicienilor că prima promisiune, cea referitoare la “până la finele lunii februarie vom ieşi public cu candidaţii”, a fost încălcată! Promisiune încălcată = MINCIUNĂ! Au început “bine”! De ce nu ne miră?!


 


Articolul Tulcenii duşi de nas încă nu ştiu ce candidaţi vor vota apare prima dată în Tulcea noastra.