PMP Tulcea şi-a lansat candidaţii dar… nu îi divulgă de frica concurenţei + UPDATE

PMP Tulcea şi-a lansat candidaţii dar… nu îi divulgă de frica concurenţei + UPDATE

Credit Photo: Tulcea Noastra


PMP Tulcea şi-a lansat candidaţii dar… nu îi divulgă de frica concurenţei


Azi la sala de conferinţe a Hotelui Delta din municipiu, Partidul Mişcarea Populară Tulcea şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile locale din acest an, în cea mai mare parte a UAT-urilor judeţului.

La şedinţă au participat oaspeţi de seamă de la Bucureşti, mai precis Eugen Tomac, preşedintele partidului şi Ioana Constantin, secretarul general adjunct şi responsabil de comunicare. După partea de “bucătărie internă”, a urmat o conferinţă de presă, la care au participat cei doi invitaţi de seamă şi, aşa cum era de aşteptat, preşedintele PMP Tulcea, Victor Tarhon, în calitate de gazdă.

Cu toate că ne aşteptam ca PMP-ul tulcean să iasă cu numele candidaţilor, măcar pentru candidaturile la funcţiile de primari de comune, nu s-a întâmplat deloc aşa, chiar dacă ziariştii prezenţi au solicitat repetat acest lucru. O explicaţie voalată a preşedintelui Tarhon, a pus “punctul pe i” şi s-ar traduce că respectivii candidaţi nominalizaţi pentru campania de alegeri locale ar fi “furaţi” de concurenţă dacă ar fi scoşi public aşa devreme! Este curioasă această alegere a PMP Tulcea, deoarece, ieri, la Constanţa, toţi candidaţii la localele din această vară au fost daţi publicităţii chiar în prezenţa preşedintelui Tomac. Chiar şi aşa, Tarhon a afirmat că la ora actuală are candidaţi în 40 dintre UAT-urile din judeţul Tulcea şi cel mai probabil la începutul lunii martie va completa toate listele cu candidaturi la primării, consilii locale, consiliul municipal şi Consiliul Judeţean. Depre candidaţii la Primăria Municipiului şi preşedinte de consiliu judeţean, PMP-istii au declarat că pot merge şi singuri…, dar şi într-o alianţă de dreapta, care, la acest moment încă nu există. S-a afirmat că nu exclud o colaborare electorală cu PNL-ul, cu care s-au purtat deja câteva rânduri de discuţii, dar când a venit vorba de posibila colaborare cu alianţa USR-Plus, răspunsul a rămas “în aer”.

Una peste alta, PMP se declară mulţumit de activitatea politică de până acum şi îşi doreşte ca după alegerile locale să fie undeva cu zece procente mai sus pe scara preferinţelor electorale. De la dorinţa până la putirinţă este totuşi o cale lungă şi, la cât de dezamăgiţi sunt romanii la această oră de tot ce înseamnă partide politice, prevedem un dezastru în masă în tot ceea ce înseamnă încredere politică, de orice culoare sau doctrină!


UPDATE


La câteva ore de la  terminarea conferinţei de presă, lista cu candidaţi a PMP a fost făcută publică într-un ziar on-line, cu toate că în timpul conferinţei, refuzul oficialilor PMP a fost clar, de a nu divulga numele niciunui candidat. Nu ţinem neapărat să ţinem lecţii de morală politică celor de la PMP, dar le putem atrage atenţia politicos că după ce spui “una” în conferinţă de presă, nu te apuci să faci “alta”…după! Până acum…nici PSD, nici PNL, USR…nici orice alt partid nu şi-a permis să gafeze aşa flagrant. Moştenirea de la Băsescu… rămâne! Din păcate! Până nu îşi va prezenta scuze PUBLIC, orice colaborare a ziarului nostru cu PMP Tulcea, va rămâne suspendată!


Articolul PMP Tulcea şi-a lansat candidaţii dar… nu îi divulgă de frica concurenţei + UPDATE apare prima dată în Tulcea noastra.