ALDE măcinat de lupte interne porneşte singur la luptă

ALDE măcinat de lupte interne porneşte singur la luptă

Credit Photo: Tulcea Noastra


Ieri la sediul ALDE Tulcea a avut loc o conferinţă de presă susţinută de preşedintele filialei judeţene, Marius Tudorie, alături de vicele Paul Cononov. Încă de la inecput, preşedintele filialei a spus că partidul se confruntă, la nivel naţional, cu nişte tensiuni interne care nu au ocolit nici municipiul. “Datorită luptei dintre cele două partide mari, am fost afectaţi şi noi, partidele mici, pentru că membri ALDE care nu sunt fermi şi hotărâţi, au reuşit să fie influenţaţi şi să plece către alte zări. Vor înţelege mai târziu că au fost amăgiţi şi promisiunile făcute nu se vor concretiza. E alegerea lor şi nu vreau să comentez mai mult. Noi, cei care am rămas, trebuie să fim uniţi şi să mergem înainte cu fruntea sus.

Vom candida singuri, deocamdată, dar nu excludem colaborarea într-o alianţă electorală. Având deja experienţa unei aliant cu PSD, din care ALDE a pierdut, vom fi foarte atenţi la cum şi cu cine ne vom alia. Avem deja candidaţi în peste jumătate de UAT-uri şi vom definitiva în curând listele şi pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.” a spus Marius Tudorie.

Un punct mai aparte, care a vizat un membru fondator al ALDE, a fost discutat la finalul conferinţei. Este vorba despre Petre Badea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, despre care Tudorie a spus că:” am informaţii reale cum că domnul Badea s-a orientat către un alt partid şi recrutează membri ALDE pentru a-i duce spre acel partid. Am încercat să îl sun la telefon de câteva ori, dar nu a răspuns.

Nu facem acum un proces de conştiinţă, dar să ne anunţe şi pe noi despre planurile politice ale domniei sale.

Dacă nu este aşa cum am auzit, poate să dezmintă aceste informaţii. Mi se pare normal că, fiind bărbat, să aibă tăria de a recunoaşte dacă este un joc politic la mijloc. Nu se supără nimeni. Ne strângem mâinile şi îşi vede fiecare de drumul lui.” a mai spus şeful ALDE judeţean.

Deontologic, l-am contactat pe domnul Petre Badea, care ne-a spus că nu doreşte să comenteze aceste declaraţii. Dacă şi când va fi ceva de anunţat, o va face domnia sa, personal.


Articolul ALDE măcinat de lupte interne porneşte singur la luptă apare prima dată în Tulcea noastra.