Tânăra care s-a aruncat de la etaj e în stare critică! Medicii o vor trimite la Bucureşti după ce va fi stabilizată

Tânăra care s-a aruncat de la etaj e în stare critică! Medicii o vor trimite la Bucureşti după ce va fi stabilizată

Credit Photo: Tulcea Noastra


Tânăra care s-a aruncat de la etaj e în stare critică! Medicii o vor trimite la Bucureşti după ce va fi stabilizată


Starea în care se află fata de 15 ani care s-a aruncat azi de la etajul 6 al unui bloc din Tulcea, este critică.


Tânăra locuia împreună cu încă cinci copii într-un apartament de tip familial şi erau supravegheaţi permanent de către un educator-supraveghetor. Oamenii spun că aceasta avea câteodată tulburări de natură emoţională şi avea o relaţie destul de tensionată cu mama naturală şi cu sora ei. Înainte de a recurge la gestul nebunesc, tânăra era tulburată şi foarte supărată. Din surse, am aflat că toţi cei care erau în apartament în acel moment au încercat să o ţină, să se liniştească, dar fata s-a zbătut şi s-a aruncat pe geam de la etajul şase al blocului 176 (scara D) de pe strada Păcii, în partea din spate a blocului, pe aleea unde sunt uşile de acces. Martorii spun că prima dată a căzut pe o maşină parcată şi abia după a căzut pe asfalt, fapt care a atenuat impactul şi fata nu a murit pe loc.

Personalul de pe ambulanţă a făcut toate eforturile şi au dus-o pe copilă la UPU, efectuând manevre specifice pentru a o ţine în viaţă. Când a ajuns la urgenţe, fata intrase în stop cardiac, dar salvatorii de la UPU au reuşit să o stabilizeze. La patru ore de la producerea tragediei, fata este încă în viaţă. Surse medicale ne-au comunicat că starea ei este deosebit de gravă, iar şansele de supravieţuire sunt minime, fata fiind ventilată artificial. Practic, doar aparatele o mai ţin în viaţă, iar răspunsul activităţii cerebrale este aproape de zero.

De la managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, medicul Tudor Năstăsescu, am aflat că:”pacienta este încă instabilă hemodinamic şi se fac toate eforturile pentru a o stabiliza. Dacă va răspunde pozitiv, o vom trimite cu elicopterul la un spital din Bucureşti. Avem deja acceptul colegilor de la Marie Curie. Facem tot ceea ce este posibil pentru a o salva, cu toate că şansele sunt destul de reduse.” – a spus managerul SJU.

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest sens şi se anunţă un dosar de durată. Ideal ar fi dacă poliţiştii ar deschide şi o anchetă în cazul tuturor persoane dubioase care se perindă pe lângă aceste apartamente unde sunt cazate tinere în sistem social. Vecinii vorbesc de personaje dubioase, etnobotanice, alcool şi multe tentaţii asupra fetelor. Se pot afla multe, dacă se va dori cu adevărat să se afle!


Imagine generică – sursa ProTV


Articolul Tânăra care s-a aruncat de la etaj e în stare critică! Medicii o vor trimite la Bucureşti după ce va fi stabilizată apare prima dată în Tulcea noastra.