Start în implementarea proiectului JERAD

Start în implementarea proiectului JERAD

Credit Photo: Tulcea Noastra


Start în implementarea proiectului JERAD


Ieri, 25.02.2020, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea, a fost semnat contractul proiectului transfontalier româno-ucrainean JOINT EMERGENCY RESPONSE ACROSS DANUBE. Beneficiarii contractului sunt Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea și Departamentul de Stat pentru Situații de Urgență al Regiunii Odessa.

Scopul contractului este de a achiziționa un vehicul șenilat bimodular pentru partea română, o autospecială de intervenție complexă pentru partea ucraineană și dezvolatarea unei platforme de notificare comună, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte transfrontaliere.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 555555.55 euro, iar suma finanțată de către Uniunea Europeană de 499999,99 euro.

Prin intermediul autovehiculului șenilat bimodular, care va avea capacitate de deplasare în condiții meteo determinate de ninsoare abundentă, viscol, furtună, vânt puternic, ploaie torențială, ceață densă și care va putea rula atât pe drumuri publice, cât și pe teren accidentat, cu ar fi drumuri forestiere, drumuri neamenajate, teren mlăștinos, vaduri, lacuri sau terenuri inundate se va putea asigura intervenția operativă a salvatorilor, precum și asigurarea transportului eventualelor victime sau persoane sinistrate.


Articolul Start în implementarea proiectului JERAD apare prima dată în Tulcea noastra.