Un cal rănit şi abandonat paște nestingherit, pentru că stăpânul “are drepturi”

Un cal rănit şi abandonat paște nestingherit, pentru că stăpânul “are drepturi”

Credit Photo: Tulcea Noastra


Un cal rănit şi abandonat paște nestingherit, pentru că stăpânul “are drepturi”



  • dacă animalul ar fi fost în proprietatea oricărui tulcean mai deschis la ten, acesta ar fi fost deja amendat și poate se alegea chiar și cu dosar penal! Dacă…


De câteva săptămâni, un cal paște liber în zona barierei de cale ferată de pe strada Isaccei, punând în pericol circulaţia rutieră dar şi pe cea feroviară (atât cât mai este).

O cititoare a ziarului nostru, care locuieşte în zonă, ne-a contactat şi ne-a spus că a sunat de mai multe ori la autorităţi, dar calul a revenit de fiecare dată.

“Am chemat şi poliţia locală şi jandarmeria, l-au luat de două ori. De fiecare dată a revenit. Îmi este milă de săracul animal, mai ales că este şi bandajat la un picior! I-am trimis vorbă şi stăpânului, unul …Stelică. Cică este etnic rrom şi are un adăpost pe lângă Unisem. Nu îl interesează! Săracul animal e şi rănit şi, cred că într-o zi o să îl lovească vreo maşină! Sau trenul…Păcat!

Poate vede cineva inimos dacă scrieţi dumneavoastră şi îl ia acasă să îi poarte de grijă.” – ne scrie femeia cu părere de rău.

Din păcate, o lege clară pentru protecţia animalelor nu avem, iar cea pe care o avem… nu prea are norme de aplicare clare! Nu ştim dacă acel Stelică are act de proprietate pe sărmanul cal. Nu ştim  dacă îl ia cineva… riscă dosar penal pentru furt. Ştim însă că animalul nu are nici o vină şi trebuie îngrijit şi protejat!

Apelăm la autorităţile locale şi la medicii veterinari, să îi dea o şansă acestui animal. Anul trecut, un cal a fost lăsat să moară, peste Dunăre, în suburbia Tudor Vladimirescu, din nepăsarea autorităţilor! Detalii găsiți  aici   Poate pe acesta, dacă tot e liber prin oraş, îl salvează cineva!


Articolul Un cal rănit şi abandonat paște nestingherit, pentru că stăpânul “are drepturi” apare prima dată în Tulcea noastra.