Aproape 300 de kg de pește au fost confiscate de polițiști

Aproape 300 de kg de pește au fost confiscate de polițiști

Credit Photo: Tulcea Noastra


Aproape 300 de kg de pește au fost confiscate de polițiști


La data de 16 februarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sarichioi au depistat pe raza localității Sarichioi, județul Tulcea, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Tulcea, care deținea și oferea spre vânzare circa 115 kg de pește, din diferite specii, fără a avea documente de proveniență. Cantitatea de aproximativ 115 kilograme de pește a fost confiscată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui sau a produselor din peşte’’, conform art. 64 lit.h din O.U.G 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea împreună cu reprezentanții A.R.B.D.D. Tulcea au efectuat verificări și controale pe apă și uscat, pe teritoriul Rezervației Biosferei Deltei Dunării, pentru combaterea braconajului piscicol.                              


În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea împreună reprezentații din cadrul Comisariatului A.R.B.D.D. Tulcea au desfășurat mai multe activități în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol. Astfel, în zona Lacului Razelm și în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, polițiștii tulceni au depistat 28 de unelte de pescuit (26 de setci tip monofilament și 2 plase de pescuit tip ave tradițional), conținând cantitatea de 167 kg. de pește. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime totală de 1200 metri, iar cantitatea de pește a fost predată unei unități specializate, în vederea valorificării.


Biroul de Presă al IPJ Tulcea


 


Articolul Aproape 300 de kg de pește au fost confiscate de polițiști apare prima dată în Tulcea noastra.