Taximetrist cu apucături de interlop cercetat pentru că a smuls portofelul clientului şi şi-a luat banii singur

Taximetrist cu apucături de interlop cercetat pentru că a smuls portofelul clientului şi şi-a luat banii singur

Credit Photo: Tulcea Noastra


Taximetrist cu apucături de interlop cercetat pentru că a smuls portofelul clientului şi şi-a luat banii singur


Un tulcean a apelat ieri la serviciile unui taxi pentru a ajunge la o adresă din municipiu. Taximetristul “a uitat” să cupleze aparatul de taxat şi când a ajuns la destinaţie i-a cerut clientului o sumă de bani! Mai în glumă, mai în serios, clientul, care stătea cu portofelul pregătit să plătească, i-a spus şoferului de taxi că ar putea să nu îi plătească cursa, deoarece aparatul de taxat nu a funcţionat. Atunci, taximetristul i-a smuls clientului portofelul din mână şi s-a servit singur cu 10 lei, după care i-a înapoiat clientului 3 lei rest şi portofelul. Tânărul, indignat de comportamentul de interlop al bătrânelului taximetrist, şi-a păstrat calmul şi a sunat la 112, anunţând evenimentul

Iată ce comunică jandarmeria:

“În data de 16.02.2020, echipa de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat cu privire la faptul că pe strada Viticulturii din municipiu a izbucnit un conflict între două persoane.

Ajunsă la faţa locului, echipa de intervenţie a luat legătura cu apelantul, care a declarat faptul că numitul P. G., conducător taxi, pe fondul unor neînţelegeri cu privire la faptul că în urma efectuării unei curse nu a pornit aparatul de taxat şi implicit nu a emis bon fiscal, i-a smuls portofelul din mână de unde a luat suma de 10 lei. Ulterior, conducătorul de taxi i-a înapoiat apelantului 3 lei împreună cu portofelul acestuia, considerând cursa achitată.

Având în vedere aspectele sesizate, precum şi constatările făcute în urma verificărilor, pe numele persoanei în cauză s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Furt – faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin. (1) – Cod Penal.

Reamintim cetăţenilor faptul că pot solicita ori de câte ori e nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.”


Articolul Taximetrist cu apucături de interlop cercetat pentru că a smuls portofelul clientului şi şi-a luat banii singur apare prima dată în Tulcea noastra.