Polițiștilor tulceni le-a trebuit aproape un an să probeze un viol deși aveau și victima și violatorul

Polițiștilor tulceni le-a trebuit aproape un an să probeze un viol deși aveau și victima și violatorul

Credit Photo: Tulcea News


În urmă cu un an de zile, o femeie trecută de 73 de ani din comuna Ostrov a reclamat la poliție faptul că un individ a intrat peste ea în casă și a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el. L-a recunoscut și le-a spus polițiștilor cine este, dar individul a umblat liber și nestingherit până acum. Din cauza procedurilor.


Reprezentanții IPJ Tulcea spun că în data de 26 martie, un individ ar fi pătruns fără drept în locuința unei femei de 73 de ani, din comuna Ostrov, județul Tulcea, cu care ar fi întreținut raporturi sexuale fără consimțământul acesteia.


„Urmare a cercetărilor în cazul comiterii infracțiunilor de viol și violare de domiciliu, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Măcin împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Ostrov, au identificat un bărbat, în vârstă de 59 ani, bănuit de comiterea faptelor“, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea.


Surse judiciare spun că individul a fost recunoscut de victimă încă de la momentul sesizării, dar au trebuit să adune probe și „să urmeze procedurile“


Pe 4 februarie, polițiștii tulceni l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pe bărbat, iar în cursul aceleiași zile, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile..