Consiliul Județean Tulcea investește aproape 19 milioane de lei în restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară

Consiliul Județean Tulcea investește aproape 19 milioane de lei în restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară

Credit Photo: Tulcea News


Lucrările privind restaurarea și modernizarea Muzeului de Etnografie și Artă Populară din municipiul Tulcea sunt în desfășurare, în cadrul unei investiții realizate de Consiliul Județean Tulcea în valoare totală de 18,7 milioane de lei cu finanțare aproape în totalitate din fonduri europene nerambursabile.


Investiția vizează valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale prin restaurarea Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Tulcea sub aspect structural, funcţional şi arhitectural şi includerea acestuia în circuitele turistice regionale.


Prin proiect se vor realiza și noi spații pentru expoziții permanente/temporare cu circuite de vizitare coerente, inclusiv la mansardă, unde spațiul neutilizat până în prezent va găzdui o sală media multifuncțională cu dotări conforme cu specificul muzeal.


„Această investiție urmărește valorificarea patrimoniului etnografic nord-dobrogean. Dobrogea în general este un teritoriu cu o bogată zestre de patrimoniu iar o componentă esențială a dezvoltării turistice este aceea a conservării patrimoniului. Mă bucură faptul că reușim să redăm tulcenilor, într-un nou concept modern, dar și turiștilor ce au ca destinație Delta Dunării, acest obiectiv de patrimoniu, fost sediu al Băncii Naționale a României”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.


Grupurile ţintă ale proiectului sunt locuitorii municipiului Tulcea, dar și aproximativ 48.000 de turiști care vizitează orașul, structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică și populaţia şcolară.