Cronica neagră a șoselelor

Cronica neagră a șoselelor

Credit Photo: Tulcea Noastra


Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului  Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 65 de ani, din Tulcea în timp ce conducea un auto pe strada D. Gavrilov, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.


*****


Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Murighiol au depistat un bărbat din localitatea Mahmudia, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe raza localității Mahmudia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.


*****


Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Niculițel au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din localitatea Niculițel, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe raza comunei Niculițel având permisul de conducere reținut.


*****


Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Teilor au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitatea Valea Teilor, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe raza localității Valea Teilor fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.


În toate cauzele, polițiștii tulceni au întocmit dosare de cercetare penală.


NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!


 – Consumul de alcool reprezintă una din cauzele frecvente de distragere a capacității de conducere.


 – De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.


 – Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.


 – Consumul de alcool la volan constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!


Biroul de presă al IPJ Tulcea


Articolul Cronica neagră a șoselelor apare prima dată în Tulcea noastra.