Drum nou, asfaltat, pentru oamenii din Traian-Peceneaga-Ostrov-Dăeni-Făgărașu Nou

Drum nou, asfaltat, pentru oamenii din Traian-Peceneaga-Ostrov-Dăeni-Făgărașu Nou

Credit Photo: Tulcea Noastra


Este la îndemâna oricui să facă lucruri utile şi durabile, mai ales atunci când exista dorinţa de a face, implicare şi responsabilitate. De ani buni, prin proiecte locale, naţionale şi europene, judeţul Tulcea reuşeşte să se schimbe, cel puţin din punct de vedere al infrastructurii rutiere.

Vineri, 31 ianuarie 2020, la Tulcea a avut loc conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Traian-Peceneaga-Ostrov-Dăeni-Făgărașu Nou”.

Consiliul Județean are în patrimoniu 625 de kilometri de drum județean și iată că s-a reuşit ca prin acest proiect de aproximativ 27 de milioane de euro, să se asfalteze 46 de kilometri de drum.

“Nu este puțin, nu este nici foarte mult, însă venim astfel în întâmpinarea nevoilor locuitorilor din aceste zone, pe acest tronson Peceneaga-Ostrov-Dăeni, care este departe de drumul național și care nu a mai fost reparat de foarte mult timp. Pentru aceste investiții am căutat cât mai multe surse de finanțare, neavând posibilități pe bugetul propriu. Acesta este singurul proiect pe SUERD, nu ni se dădeau mari șanse, dar specialiştii Consiliului Judeţean au fost insistenți și au reușit să acceseze aceste fonduri.” a declarat Mita Mergeani, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, la conferinţa dedicată lansării proiectului.

Tronsonul scurtează foarte mult drumul pentru cei din zona Măcin spre drumul național spre București. Valoarea totală a proiectului este de 18.325.973,69 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 17.856.165,06 lei.

Obiectivele specifice al proiectului sunt creşterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Traian – Peceneaga – Ostrov – Dăeni – Făgărașu Nou, prin îmbunătățirea calității rutiere, crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin construirea de piste pentru bicicliști și modernizarea/construirea de stații pentru pasageri și creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere. De această investiție vor beneficia peste 12.000 de persoane de pe raza a cinci comune și este vorba de Cerna, Topolog, Ostrov, Dăeni și Peceneaga.

De asemenea, circa 20 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate în proiet vor beneficia direct de această investiție.


Articolul Drum nou, asfaltat, pentru oamenii din Traian-Peceneaga-Ostrov-Dăeni-Făgărașu Nou apare prima dată în Tulcea noastra.