Peste 350 kg peşte transportate fără documente legale au fost confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Peste 350 kg peşte transportate fără documente legale au fost confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Credit Photo: Tulcea News


Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români care transportau cu un autovehicul, peste 350 kilograme de pește, fără documente legale.


În data de 30 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea în cooperare cu reprezentanții A.R.B.D.D., acționând în baza unor informații, au oprit pentru control pe raza județului Tulcea, o autoutilitară, înmatriculată în România, în care se aflau cetățenii români T.I. în vârstă de 52 de ani, domiciliat pe raza municipiului București și T.V. în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Teleorman.


În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 351 kilograme peşte, diverse specii, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.


Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.