Andaluzia Luca – Soluții, nu vorbe!

Andaluzia Luca – Soluții, nu vorbe!

Credit Photo: Tulcea Noastra


Andaluzia Luca -“Vom cere Consiliului Local revenirea la vechile tarife pentru energia termică”



  • dispar cei 15% acordați angajaților din primărie și subordonate, pentru “condiții grele de muncă”


“Grupul consilierilor locali PSD a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, luni, 20 ianuarie, orele 15:00, având ca temă de discuție analiza și soluționarea cuantumului procentual al subvenției acordat societății Energoterm.

Pentru a veni in sprijinul cetățenilor, pe buna dreptate nemulțumiți pentru situația creată, am căutat resurse financiare pentru majorarea subvenției, astfel încât, gradul de suportabilitate al populației să fie adaptat la veniturile fiecăruia.

La întâlnirea premergătoare ședinței extraordinare de maine, m-am întâlnit cu grupul consilierilor PSD in cursul zilei de astazi si vom propune spre aprobare întregului Consiliu Local revenirea la subvenția aferenta anului 2019, la energie termică.

Sursele necesare majorării le vom propune de la următoarele capitole:

1. Este cunoscut faptul că m-am opus întotdeauna acordării sporului de 15% privind “condițiile grele “ acordat angajaților Primăriei Municipiului Tulcea, aici incluzând și Poliția Locală. Fac precizarea că acest spor a fost acordat prin dispoziția Primarului, deși prin actele normative în vigoare, aceasta ar fi ultima măsură pe care ar trebui să se adopte, după ce, în prealabil, s-ar fi parcurs toate etapele pentru îmbunătățirea așa ziselor condiții grele de muncă. Mai mult, acest spor poate fi acordat doar în situația în care există resurse financiare disponibile. Urmare acestui lucru propunem suma aferentă acordării acestui spor să se regăsească în subvenție.


2. Din investiții:

Să nu se înțeleagă că prin aceasta măsură grupul consilierilor PSD renunță la investiții, ci pune în vedere executivului existența altor modalități de finanțare ale acestora, parteneriate publice private, fonduri europene,credite. Īn susținerea afirmației, reamintesc opiniei publice că toate inițiativele mele privind reabilitarea străzilor, amenajarea locurilor de joacă și a terenurilor de sport, precum și alte investiții privind îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor municipiului Tulcea au fost obstrucționate de către cel ce deține funcția de primar de 16 ani. Mai mult, reamintesc cetățenilor că primarul în mod voit mi-a interzis orice comunicare cu angajații Serviciului de Gospodărie Municipală, ca urmare a faptului că m-am opus aprobării unor recepții de lucrări cu deficiențe.


Asumându-mi funcția publică de viceprimar, am capacitatea și decența să-mi asum și potențialele greșeli, să caut remedieri sau soluții pentru îndreptarea acestora, fără să caut țapi ispășitor pentru a rămâne fără pată cum văd că procedează Dl. Dr. Ing. Hogea.” scrie viceprimarul Andaluzia Luca pe pagina personală de facebook


Articolul Andaluzia Luca – Soluții, nu vorbe! apare prima dată în Tulcea noastra.