Lucian Simion: “Am votat eliminarea pensiilor speciale. Poate așa se vor găsi bani pentru dublarea alocațiilor!”

Credit Photo: Tulcea Noastra


Deputatul Lucian Simion: “Am votat eliminarea pensiilor speciale. Poate așa se vor găsi bani pentru dublarea alocațiilor!”


În cursul zilei de azi, în Camera Deputaţilor a fost votat proiectul de lege referitor la eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreseninti de Consilii judeţene, magistraţi, personal auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, mambrii corpului diplomatic şi consular, membrii ai Curţii Constituţionale şi ale personalului aeronautic civil.

“Alături de colegii mei am votat azi acest proiect de lege, încrezător că în acest fel se vor găsi, probabil, resursele financiare atât de necesare dublării alocaţiilor pentru copii. În acest fel s-a realizat şi o reparaţie morală a unei nedreptăţi care i-a afectat pe toţi cei care au primit şi primesc pensii raportate la contribuţie. Consider că acestor oameni, azi, li s-a făcut dreptate.”


Azi, la propunerea deputaților Partidului Social Democrat, a fost eliminat amendamentul care tăia pensiile speciale ale sportivilor, jurnaliștilor și artiștilor.

Spre amintire, pensiile speciale ale magistraţilor au fost adoptate în 1998, sub “bagheta magică” a ministrului PNL al justiţiei din acea vreme, domnul Valeriu Stoica. Referitor la pensiile aviatorilor, acestea au fost iniţiate în 2015 de către liberali, avându-i ca semnatari pe Alina Gorghiu şi Călin Popescu Tăriceanu, la acea vreme senator PNL. Tot în acea vreme, parlamentarul PNL Radu Zlati a iniţiat pensiile speciale ale parlamentarilor…şi să nu uităm că actualul premier, Ludovic Orban, a votat pentru pensiile diplomaţilor, tot cam în aceeași perioadă.


Mai jos aveți un scurt video dintr-o dezbatere la Europa FM, despre pensiile speciale:



Articolul Lucian Simion: “Am votat eliminarea pensiilor speciale. Poate așa se vor găsi bani pentru dublarea alocațiilor!” apare prima dată în Tulcea noastra.