Sute de tulceni au protestat azi în fata Primăriei. Primarul “Hoţea”…absent! (VIDEO)

Credit Photo: Tulcea Noastra


Sute de tulceni au protestat azi în fata Primăriei. Primarul “Hoţea”…absent!


-luni la ora 15.00, tulcenii se vor aduna din nou în fața primăriei


-dacă primarul s-a ascuns, viceprimărița Andaluzia Luca a convocat mâine ședința extraordinară a Consiliului Local


Azi la ora 12.00, în jur de 300-400 de tulceni, au protestat în fata Primăriei municipiului împotriva preţurilor crescute la energia termică. Revoltaţi pe iniţiatorul proiectului de Hotărâre, nimeni altul decât primarul Constantin Hogea, tulcenii prezenţi, mai mult de jumătate dintre ei pensionari cu venituri mici, au scandat lozinci împotriva primarului, cerându-i să iasă la discuţii, pentru îndreptarea situaţiei. Hogea, aşa cum era de aşteptat, nu a fost prezent la primărie, fiind în timpul său liber…chiar dacă mişcarea de protest a fost anunţată de câteva zile în presa locală şi pe facebook. Prin absența sa a arătat încă o dată cât îi pasă de tulceni și de problemele lor!

Oamenii ne-au arătat cupoane de pensii şi facturi şi în multe dintre situaţii, facturile la căldură se apropiau de 70-80% din pensia lor. Cu toate că are un aparat stufos în subordine, începând de la consilierii personali şi până la şefi de direcţii şi servicii, primarul “Hoţea”, aşa cum au scandat protestatarii, a trimis la locul protestului, doar doi poliţişti locali, care au încercat să discute cu oamenii, dar au fost la rându-le huiduiţi, cu toate că nu aveau nici o vină!

Personal, ca jurnalist, l-am sunat pe “onorabilul” primar, pentru a-l informa că sunt câteva sute de tulceni care vor să vorbească cu el, dar apelul a rămas fără răspuns.

Singura atitudine pro mulţime a venit din partea viceprimariței Andaluzia Luca, care ne-a spus că mâine, luni la ora 15.00, va convoca împreună cu grupul consilierilor locali din PSD, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local “având în vedere situația creată de facturarea energiei termice. Se solicită prezența reprezentanților direcţiei economice din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea și a conducerii SC Energoterm SA. Ședința este publică și va avea loc la sala de ședința a Primăriei Mun. Tulcea ( etaj 1).

Oamenii au spus că vor fi prezenţi zilnic în fata primăriei, pentru a cere socoteală celor vinovaţi, şi au stabilit pentru mâine la ora 15.00 un nou miting de protest, tot în fața primăriei! Scandările de genul :” Jos primarul!” , “Hoțea-Hoțea”, “Ieşi afară javra ordinară” , “Demisia” și “Hogea, nu uita, Tulcea nu este a ta!”, au rămas, deocamdată, fără ecou, dar mai mult ca sigur vor contribui la imaginea primarului, iniţiator al Proiectelor de Hotărâre prin care tariful la energie termică a crescut, iar procentual, subvenţia a fost foarte mult micşorată, proiecte girate şi de aparatul din subordinea primarului!


Prin acest miting, tulcenii au arătat că pot ieși în stradă pentru a-și cere drepturile! Pașnic, dar în mod hotărât, cei prezenți au promis că vor adopta de acum înainte varianta protestului în stradă, pentru că s-au săturat să tacă și să rabde! Personal, felicit inițiativa tulcenilor, ne alăturăm lor și le vom oferi sprijinul în toate demersurile inițiate, așa cum am facut-o ori de câte ori tulcenii ne-au solicitat sprijinul. Este TULCEA NOASTRĂ, nu Tulcea “lor”! Um mare BRAVO pentru tulcenii care au ieșit în stradă, pentru drepturile lor!



Articolul Sute de tulceni au protestat azi în fata Primăriei. Primarul “Hoţea”…absent! (VIDEO) apare prima dată în Tulcea noastra.