Spitalul Tulcea pierde procesul cu angajații care își cer drepturile legale, dar atacă cu apel Hotărârea instanței!

Credit Photo: Tulcea Noastra


Un număr de 68 de persoane, angajaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, au iniţiat anul trecut o acţiune în instanţă, pe motiv ca toţi angajaţii spitalului primesc vouchere de vacanţă, dar UPU…NU!

Aceste nedreptăţi, girate de conducerea spitalului, au scos angajaţii UPU la proteste, moment în care managerul Tudor Năstăsescu a afirmat că este de acord cu decizia personalului UPU de a-și revendica drepturile în instanţă şi a promis că atunci când va vedea o sentinţă favorabilă, va putea să plătească banii restanţi. La prima instanță, angajații au câștigat, dar promisiunea nu a fost onorată…

“Așadar, conform acestor dispoziții legale, titularul obligației de plată a voucherelor de vacanță este angajatorul care în temeiul obligațiilor asumate față de salariați prin contracte individuale de muncă, pot acorda vouchere de vacanță. Având în vedere că pârâtul precizează în întâmpinarea formulată și faptul că cei aproximativ 1000 de salariați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea care sunt salarizați din profitul realizat în urma derulării contractului de prestări servicii medicale încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea au primit în anul 2018 și 2019 vouchere de vacanță conform prevederilor legale, instanța constată că în temeiul principiilor echității și nediscriminării se impune ca și reclamanții din prezenţa acțiune să primească aceste drepturi.

Față de toate aceste considerente de fapt și de drept, instanța urmează să admită acțiunea și oblige pârâtul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea să plătească în favoarea fiecăruia dintre reclamanți suma de 2.900 lei reprezentând contravaloarea voucherelor de vacanță neacordate aferente anilor 2018 și 2019 .

Având în vedere că reclamanții au efectuat cheltuieli în această cauză și pentru că cererea lor a fost admisă, instanța urmează a obliga pârâtul la plata sumei de 6.800 lei în favoarea reclamanților cu titlu de cheltuieli de judecată.” se precizează în Hotărârea instanţei 1501/2019, preluată de siteul http://www.rolii.ro

Ce nu înţelegem este faptul că, deşi a promis că va plăti în momentul în care instanţa va da o Decizie în acest sens, managerul spitalului din Tulcea a atacat cu apel Hotărârea instanţei, urmând ca procesul să aibă loc pe 30 ianuarie. Cum, la tăieri de beneficii, UPU a suferit la fel ca ceilalți colegi din spital, cu toate că sunt plătiți din bani de la minister și tăierile au fost abuzive și cam ilegale, când vine vorba să își revendice niște drepturi, li se pun piedici! Cunoaștem vorba “e corect ce vreau eu!”, dar dacă legea spune într-un fel, trebuie aplicată așa cum spune ea, fără discriminări !


Joia aceasta, judecătorii vor face lumină în acest caz și, cel mai probabil, vor repara această nedreptate.


Articolul Spitalul Tulcea pierde procesul cu angajații care își cer drepturile legale, dar atacă cu apel Hotărârea instanței! apare prima dată în Tulcea noastra.