Jale mare! 19 morți și 65 de răniți grav pe drumurile din județ în 2019

Credit Photo: Tulcea Noastra


În perioada 20 – 26.01.2020, Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.


Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 31.12.2019, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 68 de  accidente rutiere grave (cu 7 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 19 persoane (cu 1 mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 65 (- 7 față de aceeași perioadă a anului trecut).


Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 19 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 8 accidente), conducerea sub influența băuturilor alcoolice ( pe fondul căreia s-au produs 5 accidente) și  abateri bicicliști, căruțași și pietoni  (14 accidente).


Obiectivele acțiunii au fost: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași .


Pentru neregulile constatate, poliţiştii au constatat 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au aplicat 718 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de O.U.G. 195/ 2002, dintre care , cele mai multe, 357, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză.


De asemenea, au fost reţinute 70 de permise de conducere și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.


Articolul Jale mare! 19 morți și 65 de răniți grav pe drumurile din județ în 2019 apare prima dată în Tulcea noastra.