15 percheziții într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

15 percheziții  într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

Credit Photo: Tulcea Noastra


15 percheziții într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc


Polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate din Tulcea, împreună cu procurorul D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea, au efectuat 15 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. 5 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.


La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității din Tulcea au efectuat 15 percheziții domiciliare în cadrul unei acțiuni ce a vizat destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, în județele Tulcea și Constanța, la domiciliile unor bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 31 de ani.


În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 1.200 de grame de canabis, 3 pastile de ecstasy și 3,45 de grame de rezină de canabis. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 15 telefoane, peste 7.000 de euro, 500 de USD, 50 de lire sterline, 32.000 de lei și un autoturism. În aceeași zi, polițiștii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea 19 persoane, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Ulterior, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.


În cursul zilei de 18 ianuarie a.c., persoanele reținute au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea, care a dispus arestarea  celor cinci  pentru 30 de zile.


Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și al Direcției Operațiuni Speciale, precum și al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea. La activități au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.


Articolul 15 percheziții într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc apare prima dată în Tulcea noastra.