Prefectul Cristian Iordan :”Podul Tulcea – Brăila se va face!”

Prefectul Cristian Iordan :”Podul Tulcea – Brăila se va face!”

Credit Photo: Tulcea Noastra


În ultima perioadă, veşti controversate despre podul Tulcea – Brăila, au băgat în ceață publicul cititor de presă şi pe fanii ştirilor de pe platformele de socializare. Pentru a obţine un punct de vedere pertinent, ne-am adresat prefectului Cristian Iordan, reprezentantul Guvernului în teritoriu, de la care am aflat că:

” în ultimile zile opinia publică a manifestat un real interes legat de situația finanțării podului de peste Dunăre, totul pornind de la unele articole din presă care pun la îndoială implicarea guvernului Orban în definitivarea acestui proiect major. Suma de 97 milioane lei este o primă alocare pentru anul curent. În funcție de evoluția lucrărilor, vor fi alocate toate sumele necesare. Nu exista riscul subfinanțării podului, guvernul Orban și-a asumat prin programul de guvernare <<accelerarea implementării proiectului Pod suspendat peste Dunăre, aflat în execuție>>. Vă asigur că lucrările la acest obiectiv sunt în grafic, iar acesta va fi finalizat la timp. Podul Tulcea – Brăila se va face!” – a declarat prefectul Cristian Iordan.

Este foarte important ca dincolo de ambiţii şi partizanate politice, aceasta investiţie să se realizeze, fiind una de importanță naţională şi în beneficiul românilor.

Pornit de guvernarea PSD, podul a adus în plan mediatic multe controverse, pentru scepticii vremurilor, această idee fiind considerată utopie. La acesta ora, deja se apropie de final lucrările de infrastructură a pilonilor, urmând ca din primăvară să înceapă lucrările “la vedere”, adică cele care se vor efectua deasupra solului. Indiferent de cine va conduce destinele Guvernului, acum sau pe viitor, podul va rămâne o prioritate națională și trebuie terminat.


 


Articolul Prefectul Cristian Iordan :”Podul Tulcea – Brăila se va face!” apare prima dată în Tulcea noastra.