Patru tulceni s-au calificat la proba scrisă pentru funcţia de director executiv la Poliţia Locală

Credit Photo: Tulcea Noastra


Patru tulceni s-au calificat la proba scrisă pentru funcţia de director la Poliţia Locală


Funcţia de director executiv la Direcţia de Poliţie Locală a stârnit de-a lungul timpului mai multe comentarii aprinse, aceasta fiind vacantă de mai bine de patru ani, după ce fostul director Bogdan Bulete a fost dat afară pentru că aşa au dorit capetele încoronate ale primăriei, dar şi pentru că a avut “tupeul” să îl înfrunte direct, pertinent şi argumentat chiar pe primarul Hogea.

De patru ani, Poliţia locală Tulcea este condusă de adjunctul Stănică, un apropiat al primarului, pensionar MAI cu o pensie deloc de neglijat şi cu un salariu şi mai mare, care a păşit în primărie pus de Hogea consilier cu atribuţii în coordonarea direcţiei. Ulterior, acesta a devenit director adjunct şi aşa a rămas până în ziua de azi, chiar dacă la un concurs de anul trecut, pentru ocuparea funcţiei de director plin, Stănică a refuzat să se prezinte la cea mai uşoară probă, cea a utilizării computerului. Ori habar nu avea, ori avea emoţii! Cine ştie…

E clar că cei rămaşi în concurs nu au avut absolut nici o şansă, pentru că întrebările la proba scrisă au fost făcute în aşa fel, încât nimeni să nu poată răspunde.

Revenind la prezent, pentru proba scrisă care se va desfăşura pe data de 20 decembrie, la ora 10.00, la sediul Primăriei Tulcea, au fost declaraţi apţi pentru concurs: Daniel Cristi Anghelache, Alexandru Grigore, Mircea Puşcaşu şi Pavel Vizitiu.

Dacă la proba scrisă nu vor avea parte din nou de întrebări “inteligente” de genul ” ce distanţă, în centimetri, este între gulerul de pe partea stângă al cămăşii până la buzunarul de la piept?” sau ” care este lungimea regulamentară a şiretului de culoare neagră de la bocancii cu arici de culoare maro?”, măcar toretic, ar exista şanse ca cel puţin unul dintre cei patru să se califice la proba orală, cea care este ultima şi hotărâtoare pentru ocuparea funcţiei.

Mai mulţi poliţişti locali, sub rezerva anonimatului, ne-au declarat că abia aşteaptă să vină un director adevărat, pus pe treabă şi apropiat de oameni, pentru a scoate Poliţia Locală din umbra în care este ţinută voit, de ani de zile, de oameni dezinteresaţi sau… poate, cu prea multe interese.

Succes tuturor celor patru candidaţi şi, poate ia act şi DGA-ul de cele scrise de noi. Ar avea ce găsi, dacă ar căuta acolo unde trebuie… Părerea noastră…


Articolul Patru tulceni s-au calificat la proba scrisă pentru funcţia de director executiv la Poliţia Locală apare prima dată în Tulcea noastra.