Traseism pe interese – Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu au trecul la PNL

Credit Photo: Tulcea Noastra


Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu au trecul la PNL


Foştii lideri ai Pro România, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, au fost primiţi luni în PNL, devenind direct membri în conducerea centrală a partidului, a transmis G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, alături de Constantin şi Câmpeanu, au intrat în PNL alţi trei foşti deputaţi Pro România care au votat învestirea Guvernului Orban: Mircea Banias, Damian Florea şi Liviu Ioan Balint.

La finalul ședinței, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat: “Am aprobat un protocol de înglobare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură și care au decis să se alăture PNL”.

El a precizat că cei care au venit în PNL vor fii cooptați în structurile de conducere de la nivel național, județean și local. Potrivit lui Orban, Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu vor face parte din conducerea națională a PNL.

“Intrarea lui Daniel Constantin și a lui Sorin Câmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiția traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE și Pro România, iar acum au găsit o altă barcă de salvare politică în PNL. Daniel Constantin a făcut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a inițiat și adoptat Ordonanța 13. Nu poți fi o alternativă credibilă la PSD cât timp la conducerea partidului aduci oameni care au acționat împotriva valorilor europene, împotriva Justiției și statului de drept. Cerem conducerii PNL să explice care este rațiunea acestui gest, de ce acceptă traseiști în conducerea partidului și cum poate spune că luptă împotriva unui mod toxic de a face politică prin acest gen de tranzacționare a funcțiilor politice”, a subliniat președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache,, în comunicatul de presă remis Mediafax.


Articolul Traseism pe interese – Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu au trecul la PNL apare prima dată în Tulcea noastra.