Liberali, căutăm prefect

Credit Photo: Tulcea Noastra


Liberali, căutăm prefect


După cum a promis, iată că primul ministru Ludovic Orban a început cu înlocuirea prefecţilor în judeţe. Mai mult ca sigur, curăţenia politică prin prefecturi va ajunge şi la Tulcea, unde, actualul prefect Lucian Furdui, va fi revocat din funcţie, fiind instalat de PSD…şi înlocuit cu un prefect PNL, că aşa e joacă ori de câte ori alt partid ajunge la guvernare.

Dacă pentru candidatura la primărie, liberalii nu spun nici pâs, cu toate că ieşiseră cu surle şi trâmbiţe să anunţe una-alta, la capitolul prefect se pare că lucrurile sunt puţin mai aşezate, dar nu foarte bine.

Prin cercurile politice de dreapta se vorbeşte despre o repunere în funcţie a fostului prefect, Alexandru Cristian Iordan, dar cârcotaşii mai spun că acesta nu prea ar fi atât de hotărât.

Via Bucureşti vine o altă jumătate de informaţie, cum că Orban a bătut palma cu Tăriceanu şi îl va pune prefect pe Octavian Marius Popa, interimarul de la ALDE Tulcea şi fost “general” iar acum adjunct la Gardă Naţională de Mediu.

Tot via capitală a mai apărut recent o bârfă, cum că şi Băsescu ar fi făcut cărţile să îşi tragă postul de prefect de Tulcea, prin promovarea “încet-încet” a fostului preşedinte PDL şi de Consiliu Judeţean, dar şi de subprefect…Victor Tarhon, actualmente PMP.

Bârfe de culise ar mai fi, dar candidaţii ori nu sunt funcţionari publici, aşa cum cere legea, ori un prea sunt în graţiile conducerii liberale de Tulcea.

Dacă cu prefectul o vor rezolva, posibil anul acesta, despre candidatura la primărie mai avem de aşteptat, în zona PNL fiind o mare enigmă “unde se va duce şefu”, adică Ştefan Ilie, care încă nu s-a hotărât să candideze la Primăria Tulcea, aşa cum a anunţat şi promis iniţial, sau este atras ca un magnet şi va candida la Consiliul Judeţean!


Cum …politica e imprevizibilă, putem oricând să avem surprize. Nu este exclus ca cel care va fi numit prefect să fie un ilustru necunoscut. Totul depinde de voinţa premierului Orban. Atât!


Articolul Liberali, căutăm prefect apare prima dată în Tulcea noastra.