Angajat al Căpităniei Măcin condamnat definitiv pentru luare de mită

Credit Photo: Tulcea Noastra


Angajat al Căpităniei Măcin condamnat definitiv pentru luare de mită


La data de 08.01.2020, Curtea de Apel Constanța Tulcea l-a condamnat pe inculpatul P. C. pentru săvârșirea de luare de mită, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării şi interzicerea dreptului de a ocupa funcţia de căpitan de port sau o altă funcţie publică în cadrul Oficiilor de Căpitănie, pe o durată de 3 ani ca pedeapsă complementară. Hotărârea este definitivă.

În fapt, la data de 27.06. 2017, un bărbat s-a prezentat la sediul Oficiului de Căpitănie Măcin unde a cerut relaţii privind modul de înmatriculare a unei ambarcaţiuni iar, pentru a da curs solicitării sale, Popa Corneliu a cerut și primit suma de 50 de euro în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu pe care acesta le avea în cadrul oficiului de Căpitănie, legate de transcrierea dreptului de proprietate şi schimbarea portului de înmatriculare a respectivei ambarcaţiuni.

În cauză, ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea au fost delegați de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea să desfășoare mai multe activități procedurale – se arăta într-un comunicat al D.G.A.


Articolul Angajat al Căpităniei Măcin condamnat definitiv pentru luare de mită apare prima dată în Tulcea noastra.