Accident la Piaţa Veche. Un bărbat a ajuns la spital

Credit Photo: Tulcea Noastra


La data de 9 ianuarie , un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism pe strada Isaccea, din municipiul Tulcea ( în zona Casei Sindicatelor) a accidentat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Tulcea, care se angajase în traversarea străzii în mod neregulamentar, prin loc nepermis și nemarcat corespunzător.


În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere neplăcute, soldate cu vătămări corporale şi în vederea responsabilizării participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri vă aduc în atenţie următoarele recomandări:


Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!


 La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!


 Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!


 Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!


 Cândtraversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.


 Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.


 Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști!


 Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!


 Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.


 Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!


 


Articolul Accident la Piaţa Veche. Un bărbat a ajuns la spital apare prima dată în Tulcea noastra.