Trei adolescenți, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni în Niculițel, au fost reținuți de polițiștii tulceni

Credit Photo: Tulcea News


În cursul zilei de 9 ianuarie, polițiștii tulceni au identificat trei tineri cu vârste de 17, respectiv 18 ani, toți din localitatea Niculițel, județul Tulcea, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, pe raza localității Niculițel, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020.


Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii noiembrie 2019, cei trei ar fi pătruns în două locuințe situate în localitatea Niculițel, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice și produse alimentare, în valoare de aproximativ 18.000 de lei.


De asemenea, în noaptea de 4/5 ianuarie, persoanele în cauză ar fi sustras, din localitatea Niculițel, două autoturisme, lăsate neasigurate corespunzător, cu care s-ar fi deplasat pe raza localităților Niculițel și Frecăței, fiind conduse de doi dintre cei trei tineri. Autovehiculele au fost ulterior identificate pe raza localităților Niculițel și Frecăței.


În aceeași noapte, tinerii ar fi sustras dintr-un auto, de pe raza comunei Niculițel, un portofel ce conținea documente de identitate, suma de 1.000 de lei și un card bancar, pe care l-au folosit ulterior, în mod ilegal, efectuând mai multe tranzacții, creând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.


Totodată, la aceeași dată, cei trei au încercat să sustragă mai multe utilaje agricole aparținând administrației publice din localitatea Niculițel.


La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii tulceni i-au reținut pe bărbații în cauză, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, urmând ca în cursul zilei de 10 ianuarie, să fie prezentați unității de parchet cu propunere corespunzătoare.