Polițiștii rutieriști din cadrul IPJ Tulcea ies în stradă în număr mare în cadrul unei acțiuni de amploare

Credit Photo: Tulcea News


În perioada 2-8 decembrie, Poliţia Rutieră Tulcea desfăşoară pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.


Din datele statistice a rezultat că, în perioada 1 ianuarie – 29 noiembrie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 51 accidente rutiere grave (-13 față de acceași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul a 14 persoane (-1 față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 47 (-16 față de acceași perioadă a anului trecut).


Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 13 accidente), abateri bicicliști (4 accidente), abateri pietoni (7 accidente), conducerea sub influența alcoolului ( 5 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția (13 accidente).


Obiectivele acțiunii sunt: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice.


Luni, 2 decembrie, polițiștii tulceni vor acționa pe linia verificării legalității transportului rutier public de persoane și de mărfuri, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice, cât și pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenție.


Marți, 3 decembrie, polițiștii vor acționa pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor, pentru combaterea nerespectării regulilor privind depășirea, cât și pentru combaterea folosirii telefoanelor mobile sau a oricăror dispozitive mobile prevăzute cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video de către conducătorii de vehicule aflate în mişcare pe drumurile publice.


În zilele de miercuri și joi, 4-5 decembrie, structurile de poliție rutieră vor acționa pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni.


În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, 6 – 8 decembrie, polițiștii tulceni vor acționa pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice .


The post Polițiștii rutieriști din cadrul IPJ Tulcea ies în stradă în număr mare în cadrul unei acțiuni de amploare appeared first on Tulcea NEWS.