Foarte multe probleme grave la Aquaserv au fost semnalate de noua conducere

Foarte multe probleme grave la Aquaserv au fost semnalate de noua conducere

Credit Photo: Tulcea Noastra


Foarte multe probleme grave la Aquaserv au fost semnalate de noua conducere


În această după-amiază, la sediul Aquaserv a avut loc o conferinţă de presă în care preşedintele Consiliului de Administraţie, Stoian Vâlcu, l-a prezentat jurnaliştilor şi prin ei, publicului tulcean, pe noul director general provizoriu, inginerul Valentin Ifrim.

În cele două ore ale conferinţei, s-au discutat multe, începând de la probleme tehnice, probleme de personal, de proiecte şi de preţuri, chestiuni asupra cărora vom reveni în materiale viitoare.

Punctual, de la preşedintele CA al societăţii am aflat că “ce am găsit la Aquaserv nu este deloc îmbucurător şi vă pot spune că la o analiză sumară, suntem pe pierdere dacă e să ne raportăm la anul 2019. În primele nouă luni, a fost generată o pierdere de aproape 1,3 milioane de lei. Anul trecut societatea a încheiat pe plus cu aproape un milion de lei. Este o mare dilemă cum a reuşit să se schimbe situaţia financiară atât de grav. Este unul dintre motivele pentru care am început să căutăm soluţii şi, din această cauză, domnul Ifrim se află acum, aici.” – a spus Vâlcu Stoian.


Noul “general” Ifrim a puctat: “m-am întors înapoi în societate după cinci ani şi aud că sunt multe probleme. Îmi doresc să readuc societatea pe locul în care a fost în perioada 2009 – 2012, când s-a numărat printre primele societăţi de profil din ţară la capitolul accesării de fonduri. Am o datorie morală, pentru că aici am învăţat să lucrez pe fonduri şi vreau să dau societăţii înapoi din ce am învăţat.” a spus Ifrim.

Ca probleme MAJORE ale societătii, punctate în conferinţa de presă de către preşedintele Consiliului de Administraţie, vom enumera doar câteva, probleme care vor face subiectele altor materiale:

– Pierderile de apă foarte mari. Ca exemplu, la 100 de litri de apă potabilă produsă, Aquaserv încasează doar 48 de litri. Restul reprezintă pierderi.

– Proiectele aflate încă în derulare, nu mai sunt sustenabile şi trebuiesc găsite sume mari de bani pentru finalizare, sume ce se apropie de 50 de milioane de lei.

– Plata unui credit bancar din anul 2009, care ajunge la 6 milioane de euro.

– Găsirea sursei de finanţare pentru programele POIM, ale căror studii de fezabilitate vor fi gata cel târziu în ianuarie 2020, care pot sări de 10 milioane de euro.

– Sunt necesare schimbări urgente în ceea ce priveşte organigrama, salarizarea, ştatul de funcţii, cheltuielile şi încasările.

– Recuperarea datoriilor de la clienţi, datorii care depăşesc 9 milioane de lei.

– Achiziţionarea pe parcursul următorilor ani a contoarelor cu citire la distanţă, pentru toţi clienţii din municipiu şi judeţ.

La final, noul “general” s-a arătat încrezător în puterea de muncă a echipei Aquaserv. “Ştiu că va fi greu, dar asta mă ambiţionează. Am găsit aici o echipă OK şi mă voi baza pe lucrul în echipă pentru a trece cu bine peste toate piedicile, indiferent de amploarea lor. Vom pune încet – încet la punct tot ce scârţâie şi sper ca să facem treburile să meargă aşa cum e normal, desigur…şi cu sprijinul Consiliului de Administraţie.

Sunt un convins al dezvoltării pe proiecte şi voi pune un accent deosebit pe această latură. Vom căuta soluţii pentru ce nu a fost bine făcut, iar ce se dovedeşte a fi putred va fi tăiat şi înlocuit! ” a ţinut să precizeze noul director general.

Întrebat dacă este înregimentat politic, Ifrim a spus că “nu am făcut niciodat politică şi nici nu voi face. Una, pentru că nu mă pricep, iar a doua, pentru că un îmi place. Sunt un om tehnic şi mă voi dedica doar problemelor de management şi dezvoltare.”


Articolul Foarte multe probleme grave la Aquaserv au fost semnalate de noua conducere apare prima dată în Tulcea noastra.