“Eroi pentru Tulcea Noastră – 2019”! Pentru curaj şi omenie!

“Eroi pentru Tulcea Noastră – 2019”! Pentru curaj şi omenie!

Credit Photo: Tulcea Noastra


Eroi pentru “Tulcea Noastră” 2019! Pentru curaj şi omenie!


La iniţiativa ziarului nostru şi cu acceptul prefectului Lucian Furdui, azi, la sediul Prefecturii Tulcea, patru oameni simpli, aproape la fel ca noi, au primit recunoştinţa societăţii civile, printr-o plachetă simbolică intitulată – “Eroi pentru Tulcea Noastră – 2019”! Pentru curaj şi omenie!

Aceşti patru oameni, trei pompieri şi un poliţist, au fost la timpul potrivit, în locul potrivit…şi au salvat vieţi! Datorită lor, câţiva oameni sunt azi în viaţă!

Locotenent Frăsineanu Cristian-Marian, plutonier adjutant șef Dănilă Marian-Narcis şi plutonier major Arhire Constantin-Iulian, de la ISU Tulcea, şi agent şef adj. Lucian Petraru de la IPJ Tulcea, sunt cei patru bărbaţi de ispravă, ale căror merite le vom reaminti.

*****

Locotenent Frăsineanu Cristian-Marian – Civil fiind (în timpul liber), a intrat într-o casă cuprinsă de flăcări, unde, o butelie aprinsă putea exploda în orice moment…şi a reuşit să salveze de la o moarte teribilă, trei persoane. Şi-a dat jos tricoul, l-a udat, l-a pus pe capul fiecărei victime, pe rând, s-a pus pavază între persoane şi flăcări şi a reuşit să scoată victimele în siguranţă, afară.

*****

Plutonier adjutant șef Dănilă Marian-Narcis – În timp ce pleca cu autospeciala la revizie la Constanţa, la bariera Mihai Viteazu a asista în direct la un accident în care un Logan a intrat în trenul care trecea. Una dintre victime avea, practic, o gaură în cap şi pierdea sînge . Salvatorul a fost îngerul păzitor a acesteia, a comunicat permanent cu dispecera şi medicii care erau pe drum, a aplicat primul ajutor ca la carte şi a reuşit să salveze femeia rănită de la o moarte sigură.

*****

Plutonier major Arhire Constantin-Iulian – A coborât în rapel în cariera Bididia şi a salvat două fete care căzuseră într-o râpă. Pe una din ele a reuşit să o agaţe în ultimul moment, chiar când fata nu se mai putea ţine de un colţ de piatră şi îşi dăduse drumu la mâini. Dacă ar fi căzut, până jos s-ar fi zdrobit.

Acesta nu a putut lua parte la mica noastră întâlnire, pentru că se afla la Bucureşti pentru a fi decorat de structura căruia i se subordonează.

*****

agent şef adj. Lucian Petraru- A salvat un copil de cinci ani care zăcea fără cunoştinţă pe fundul unei piscine, la aproape doi metri sub apă. L-a scos din apă, l-a resuscitat, iar copilul trăieşte datorită lui.

*****

Azi am încercat emoţii pe care le credeam dispărute demult! În lunga carieră de jurnalist am văzut multe şi, credeam că nimic nu mă mai poate mişca! Ei bine, nu e aşa! Poveştile acestor oameni m-au copleşit… Oameni, simpli şi modeşti, au primit plachetele cu mândrie şi emoţie. Nu se aşteptau să fie apreciaţi de către noi, civilii.

Practic, sutele de comentarii primite în favoarea lor, din partea voastră, a cititorilor, m-a îndemnat să fac aceasta recompensare simbolică, pentru aceşti oameni minunaţi!

Sprijinit în proiectul meu de către doi prieteni dragi, Vali Cicîrîc de la Viasoft şi Gabi Belibrov de la GSA Security, cu sprijinul prefectului Lucian Furdui şi cu suportul inspectorilor şefi, col. Daniel Petrov – ISU şi cms. şef Daniel Grădinaru – IPJ, consider că azi am adus pe chipul celor patru eroi locali, un zâmbet de recunoştinţă şi o rază de lumină!

Domnilor, pentru CURAJ şi OMENIE, vă asigurăm de toată aprecierea noastră! Ne înclinăm adânc şi vă MULŢUMIM! Voi sunteţi eroii noştri! RESPECT!


Articolul “Eroi pentru Tulcea Noastră – 2019”! Pentru curaj şi omenie! apare prima dată în Tulcea noastra.